a-kasse for lærere og lærerstuderende

Er du lærer eller lærerstuderende? Velkommen, du er landet det helt rigtige sted! For vi er en unik, tværfaglig a-kasse, som er 100% medlemsejet. Vi arbejder for at skabe målrettede løsninger, der giver værdi for dig – og vi giver dig frihed til at vælge de løsninger, der passer dig bedst. I Ase går vi gerne nye veje for at sikre dig et solidt fundament i arbejdslivet.

bliv medlem
Ase Lærer A Kasse
smilende dreng med bøger og æble

Sådan hjælper vores a-kasse dig som lærer

Det er som udgangspunkt altid en god idé at være medlem af en a-kasse, så du er økonomisk sikret ved ledighed. Som medlem hos Ases a-kasse sikrer du dig dagpenge, hvis du skulle miste dit job som lærer. Den højeste dagpengesats er på op til 24.199 kr./md. i de første 3 mdr. (2024-tal), og som nyuddannet er den lidt mindre. Vi har lav ledighed blandt vores medlemmer, og vi er 100% dedikeret til at få vores medlemmer tilbage i beskæftigelse eller klasseværelset. Du kan nemt og hurtigt blive medlem af Ases a-kasse allerede i dag.

 

Rækker dagpengene ikke i dagligdagen?

Dine dagpenge dækker en stor procentdel af din normale indkomst - dog kan du aldrig få mere end den højeste dagpengesats. Hvis du oplever, at dagpengene ikke rækker i dagligdagen, så kan du som medlem tilkøbe vores attraktive lønsikring. Vi har en af markedets bedste lønsikringer, der sikrer dig op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ledig. Lønsikring er med andre ord det helt rigtige valg, hvis du ikke kan nøjes med dagpengesatsen.

 

Der er yderligere mange fordele ved at tilkøbe lønsikring. Du får blandt andet markedets korteste karensperiode, Tryg Lægehotline samt adgang til psykolog. Du kan også tilvælge, at du ikke skal du indbetale til din lønsikring, hvis du bliver ledig. 

 

Jobsparringsforløb til dig som lærer

Har du tegnet lønsikring hos Ase kan du få adgang til vores eksklusive jobsparringsforløb, som er intensivt og skræddersyet til dig. I fællesskab tegner vi et forløb, som gør, at du kommer i mål med dine konkrete ønsker. Om du er blevet træt af den skole, du arbejder på, eller om du vil udforske nye fagområder, så kan personlig sparring være vejen frem.

 

Få adgang til online kurser hos a-kassen

Hvis du bliver ledig som medlem af Ase, så får du udover dagpenge eksklusiv adgang til et væld af online kurser, som kan give dig inspiration til jobsøgningsprocessen. Om du skal have tips til, hvordan du bedst søger uopfordret, har brug for hjælp til at bruge LinkedIn, eller ikke ved hvordan du fremstår til jobsamtalen, så har Ase online kurser for dig. Vores dygtige job- og karrierekonsulenter står også altid til rådighed med personlig sparring og vejledning. 

 

Vi er også a-kasse for lærerstuderende

Melder du dig ind i Ases a-kasse som lærerstuderende, så er du garanteret dagpenge fra første ledighedsdag. Der er mange fordele ved at tilmelde sig en a-kasse, mens du er under uddannelse som eksempelvis, at:

  • dit medlemskab er gratis, så længe du er studerende.
  • du får op til 16.694 kr./md. (2024-tal) i dagpenge fra første ledighedsdag, hvis du melder dig ind et år før, du færdiggør din læreruddannelse - eller efter en måneds ledighed, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter uddannelsens afslutning.
  • du får adgang til et væld af webinarer, kurser og dygtige job- og karrierekonsulenter, som står klar til at hjælpe dig med at finde drømmejobbet.
  • du får adgang til billig fagforening. Prisen er kun 74 kr./md. (2024-tal). Fagforeningen Ase Lønmodtager står blandt andet klar til at kigge din første ansættelseskontrakt igennem, så du kan nyde dit første job som lærer.

 

Det er nemt at skifte a-kasse

Uanset om du i dag står uden a-kasse, eller du ønsker at skifte til Ase, skal du blot udfylde formularen nederst på siden.

Hvis du allerede har en a-kasse, så er et skift heldigvis lige til. Vi sørger for alt det praktiske, så overflytningen foregår korrekt, og du ikke mister anciennitet. Det gør vi blandt andet ved at:

  • kontakte din nuværende a-kasse og ordne overflytningen
  • sørge for at melde dig ud af din nuværende a-kasse
  • sørge for, at du bevarer din anciennitet, når du skifter a-kasse, så du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge. Det er derfor vigtigt, at du IKKE selv melder dig ud af din nuværende a-kasse, men at vi klarer det for dig

 

Hvad koster Ases a-kasse for lærere? 

Det koster kun 527 kr./md at være medlem af Ases a-kasse (2024-tal). For dette beløb får du økonomisk sikkerhed, karriererådgivning, hjælp til din jobsøgning samt adgang til kurser. Hvis du ligeledes ønsker at være medlem af fagforeningen, så koster det samlet for a-kassen og fagforeningen 601 kr./md. Med en fagforening er du sikret juridisk hjælp med dine arbejdsvilkår og ansættelsesforhold. Fagforeningen har - ligesom a-kassen - stor erfaring med at rådgive lærere på deres arbejdsplads. 

 

Derfor bør du også have en fagforening

Hos Ase har du mulighed for at være medlem af fagforeningen Ase Lønmodtager. Her står vores team af højt specialiserede jurister og advokater klar til at hjælpe dig. Skal ansættelseskontrakten kigges igennem, bliver du uretmæssigt afskediget fra din stilling som lærer, eller skal du til en lønforhandlingssamtale og har du brug for råd, så hjælper Ase Lønmodtager dig som medlem.

Du opnår optimal tryghed og sikkerhed på jobfronten