Stillingsopslag

Et godt formuleret og skarpt stillingsopslag henvender sig til ansøgere med de rette kvalifikationer og øger sandsynligheden for at finde den helt rigtige kandidat.

Brug lidt ekstra tid på forarbejdet, når du skal lave et stillingsopslag - det tjener sig ind på den lange bane. Har du en gennemarbejdet stillingsbeskrivelse er det et rigtig godt udgangspunkt, ellers er det en god ide at starte med stillingsbeskrivelsen inden stillingsopslaget formuleres.

Det gode stillingsopslag

Den hyppigste grund til, at man søger efter en ny medarbejder, er, at der er nogle specifikke opgaver, der skal løses. Når du har vurderet, hvilke opgaver, det drejer sig om, og når du er nået frem til, hvilke kompetencer din nye medarbejder skal have, er det tid til at udarbejde et stillingsopslag.

Det er vigtigt, at opslaget afspejler jobbets reelle indhold, dagligdagen i virksomheden samt forventningerne til din nye medarbejder.

Helt kort fortalt skal et stillingsopslag være præcist i sit indhold og omfatte følgende:

 • Overskrift
 • Underoverskrift
 • Konkret beskrivelse af indholdet i stillingen og arbejdsopgaverne
 • Om virksomheden
 • Ansættelsesvilkår

Du kan downloade en vejledning til, hvordan du laver et stillingsopslag, hvis du gerne selv vil udarbejde det:

Vejledning til udarbejdelse af stillingsopslag

Du kan også få hjælp til det af Ase. Som en del af vores hjælp til dig gennem hele rekrutteringsprocessen, er hjælp med udarbejdelse af stillingsopslag.

 

Indrykning af stillingsopslag

Når du er færdig med dit stillingsopslag, kan du hos HR Jura få råd og vejledning af vores HR-konsulenter. Efterfølgende er du klar til at indrykke din jobannonce online.

Ase har et samarbejde med Danmarks største jobportal Jobindex.dk, og har du købt HR Jura får du dit stillingsopslag publiceret på portalen helt gratis. Vi indrykker din annonce og sørger for, at den bliver placeret i den relevante jobkategori.

Ase kan hjælpe dig med rekruttering

Er du medlem af Ase Selvstændig  og har valgt produktet HR Jura kan vi fungere som din eksterne HR-partner og hjælpe dig gennem hele rekrutteringsprocessen.

Vi hjælper dig med vejledning og gode råd, der er med til at gøre processen både overskuelig og nem. På den måde kan du koncentrere dig om alle de andre opgaver, du har i din virksomhed.

 • Vi hjælper dig med udarbejdelse af stillingsopslag
 • Du får dit stillingsopslag publiceret på Jobindex.dk helt gratis
 • Du får gratis adgang til et brugervenligt rekrutteringssystem, hvor du nemt og hurtigt kan vurdere de ansøgninger, du har fået
 • Vi vejleder dig i forbindelse med ansættelsessamtalen, så du er så godt forberedt som muligt
 • Vi hjælper med sparring i forbindelse med referencetagning
 • Vi hjælper dig med spørgsmål om ansættelseskontrakter
ase selvstændig

endnu ikke medlem?

Som medlem af foreningen Ase Selvstændig, kan du få hjælp til spørgsmål omkring rekruttering. Du kan blive medlem for kun 97 kr./md.

Medlemmer