Får jeg dagpenge på helligdage?

Det korte svar er ja. Men der er dog en række forhold, du skal være opmærksom på i forbindelse med dagpenge og helligdage:

For det første får du kun dagpenge på helligdage, der falder på hverdage – de såkaldte søgnehelligdage. Du kan læse mere om søgnehelligdage her. For det andet skal du være aktivt jobsøgende på helligdagen. Du skal med andre ord stå til rådighed for arbejdsmarkedet på de dage. Der er altså ikke muligt at få udbetalt dagpenge og samtidigt tage på ferie.

Kan jeg holde ferie på helligdage?

For at holde ferie på helligdage som dagpengemodtager skal du melde ferie til jobnet.dk senest 14 dage før, du påbegynder din ferie. Det gælder både for ferie på helligdage, der ligger på en hverdag og for helligdage, der ligger i en weekend.

Du har mulighed for at søge om feriedagpenge, som du optjener løbende. Du optjener 2,08 feriedage pr. måned, du har fået udbetalt dagpenge for 160,33 timer. Modtager du dagpenge for færre timer, beregnes antallet af dage ud fra det antal timer, du har fået udbetalt. Du kan læse mere om, hvordan du optjener feriedagpenge her.

Du skal desuden være opmærksom på, at dine feriedagpenge ikke kan overføres til næste ferieafholdelsesår.

 

Hvad er forskellen på feriepenge og feriedagpenge?

Forskellen på feriepenge og feriedagpenge består i, om ferien er optjent i et ansættelsesforhold eller ved at du har fået arbejdsløshedsdagpenge eller lignende.

Optjener du feriepenge i et ansættelsesforhold, har du ret til ferie i henhold til ferieloven. Er du ledig, optjener du derimod mulighed for at holde ferie med feriedagpenge fra din a-kasse.