Forældres netværk

Få tips til, hvordan forældres netværk kan komme i spil og hjælpe med at finde et fritidsjob. 

Hvad kan jeg gøre som forældre?

Som forælder kan du hjælpe dit barn med at finde job ved at aktivere dit netværk. Det gør du bedst ved at fortælle om, at dit barn søger job, hvilken type job hun søger eller opgaver, hun kan varetage, samt hvordan en potentiel arbejdsgiver kan komme i kontakt med dit barn.

Vi anbefaler, at du fortæller om det til familie, venner, kolleger, naboer og til fritidsaktiviteter. Nogle forældre har gode erfaringer med at lave opslag på sociale medier som Facebook og Instagram Jo flere, der kender til, at dit barn søger job, desto større er sandsynligheden at en arbejdsgiver melder sig på banen. I må beslutte indbyrdes i familien, hvad der opleves rigtigt for jer.

 

Hvordan kontakter jeg en mulig arbejdsgiver i mine forælders netværk?

Hvis arbejdsgiveren vil have du mailer ansøgning og CV, gør du det.

Hvis han ønsker du ringer op er det godt at forberede dig på, hvad du gerne selv vil fortælle og hvilke spørgsmål, du har til jobbet. Aftal next step med din kontakt: Skal du ringe, møde op eller sende en mail med ansøgning og evt. CV.

Ase FamilieFagforening - Få hurtig hjælp via vores hotline

Snak med en jobkonsulent

Både du og dit barn kan få en job- eller karrieresamtale med vores erfarne jobkonsulenter, hvor I f.eks. kan få feedback på ansøgning, CV eller gode råd til jobsamtalen. Du kan nemt booke samtalen online eller ved at skrive til karriere@ase.dk.

Book møde