"Jeg fik renset mit navn"

Kent var målløs, da han modtog sin fyreseddel – især da begrundelsen lød på ”manglende performance”. Heldigvis havde han blot et par år forinden meldt sig ind i Ases fagforening, så han tog hurtig kontakt til dem. Og foreningen var ikke længe om at tage hans sag op. 

”Dengang jeg skiftede a-kasse og blev medlem i Ase var jeg faktisk ret meget i tvivl om, hvorvidt jeg også skulle have fagforeningen oveni… Altså jeg vidste nok ikke helt, hvad fagforeningen egentlig kunne hjælpe med – men hold da op, hvor er jeg glad for jeg gjorde det!”

Sådan fortæller Kent Pedersen, der i 2018 blev uberettiget fyret fra sit job og derfor pludselig stod i en situation han aldrig havde stået i før. Fyringsgrundlaget lød på ’manglende performance’ og kom blot tre uger efter, at Kent havde modtaget en skriftlig advarsel – og det må man ikke.

Ikke til at bide skeer med

”Jeg kunne slet ikke forstå den med manglende performance, for jeg havde kun forbedret arbejdet siden advarslen. Derfor tog jeg også hurtigt fat i min fagforening”, fortæller Kent. I Ase Lønmodtager kunne de også hurtigt se, at noget var galt og gik derfor i dialog med arbejdsgiveren for at finde en forståelse. Men så nemt skulle det ikke gå.

Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg selv skulle have gjort, hvis jeg ikke havde fagforeningen
Kent Pedersen, medlem af Ase

”Jeg er målløs over, at de trak det sådan ud. Alle de timer, at Lonnie (Kents jurist på sagen, red.) skulle kæmpe med dem. Og det var slet ikke fordi det handlede om penge eller erstatning, men de var slet ikke til at bide skeer med”, husker Kent tilbage.
Retssag eller forlig?

I mere end et kvartal rullede sagen, og Ases fagforening kæmpede med virksomheden, som trak det længere og længere ud. For Ases jurister var det dog klokkeklart, at der var begået en fejl og fagforeningen var derfor parat til at tage Kents sag hele vejen med i retten om nødvendigt.

Det gjorde det heldigvis ikke, da virksomheden i sidste ende indgik på et forlig. Og det betød alverden for Kent:

”Der var begået en fejl fra virksomheden, og jeg fik renset mit navn. Hvilket var det vigtigste for mig, det var ikke fordi jeg skulle have en stor erstatning eller noget. Jeg ville bare have mit navn renset, og ord på, at det var en uberettiget fyring”, fortæller han.

Læs også om Aziz' sag, der ikke kunne løses med forlig

 

”Fagforeningen er sindssygt vigtig”

Kent husker tilbage på hele forløbet med en stor taknemmelighed:

”Ase har bare gjort et fantastisk stykke arbejde for mig alle sammen. Og det har været hele vejen rundt, alle sammen. Alle jeg har mødt. Uanset hvem jeg har snakket med, har jeg mødt en eminent support – I gør virkelig en kæmpe forskel”, siger Kent og afslutter:

”Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg selv skulle have gjort, hvis jeg ikke havde haft fagforeningen. I har eddermame kæmpet min sag, så jeg er bare så lykkelig for, at jeg valgte fagforeningen til – jeg har i den grad fundet ud af at det er sindssyg vigtigt!”

 

Bliv sikret ligesom Kent

Som medlem af Ases fagforening har du altid et hold af specialiserede jurister og advokater i ryggen. Og de står klar til at hjælpe dig med stort og småt - lige fra en gennemgang af din ansættelseskontrakt til juridisk bistand i en retssag.

Meld dig ind i fagforeningen