A-kasse for akademikere

Har du brug for økonomisk tryghed? Så bliv sikret her hos Ase. Om du er nyuddannet akademiker, selvstændig, freelancer eller har været lønmodtager i mange år, kan Ase tilbyde dig med den økonomiske og juridiske sikkerhed, du har brug for. Siden 2002 har Ase været en tværfaglig a-kasse, der dækker alle brancher og giver plads til alle - uanset din beskæftigelse. Det er blot én af årsagerne til, at vi i dag er en af Danmarks foretrukne a-kasser. Du kan her på siden læse mere om, hvad vores a-kasse kan tilbyde dig som akademiker, hvad det koster og meget mere.

Meld dig ind
Ase A Kasse Ingenioerer
Ase Jurister

Hvorfor skal jeg have en a-kasse?

A-kassen er din økonomiske sikkerhed, hvis du på et tidspunkt skulle blive ledig. Det er derfor en god idé at være medlem af en a-kasse, så du fortsat har råd til de månedlige udgifter, imens du er ledig. Hvad du kan få i dagpenge, afhænger af din nuværende indkomst.

 

Økonomisk sikkerhed med dagpenge

Som medlem af a-kassen Ase kan du føle dig tryg, hvis du en dag mister dit job. Som medlem sikrer du dig nemlig dagpenge og dedikeret hjælp til at komme tilbage i arbejde. Lige nu ligger den højeste dagpengesats på 24.199 kr. om måneden i de første 3 mdr. (2024-tal). Hvad du helt konkret kan få i dagpenge som akademiker afhænger af, om du er nyuddannet, eller hvad du har fået i løn som lønmodtager. 

 

Rækker dagpengene ikke?

Få ro til at søge jobs uden at bekymre dig om pengepungen. Hos Ase a-kasse kan du tilkøbe vores attraktive lønsikring, hvis du er medlem. Den giver dig et højere rådighedsbeløb end dagpengesatsen. Faktisk er du med lønsikring sikret op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ledig.

Akademikere kan arbejde inden for mange brancher og med mange forskellige lønniveauer. Derfor har du mulighed for at tilpasse din lønsikring ud fra tre simple pakker, der giver dig en række fordele:

  • Lønsikring Basis
  • Lønsikring Udvidet
  • Lønsikring Super

Uanset hvilken løsning du vælger, får du en karensperiode på bare 6 måneder, Tryg Lægehotline og adgang til psykolog.

 

Online kurser til medlemmer af a-kassen

Bliver du ledig som medlem af Ase, får du adgang til et væld af online kurser, som kan give dig inspiration til jobsøgningsprocessen. Måske mangler du gode råd til at søge uopfordret? Eller måske er du usikker på, hvad du kan blive med titlen som akademiker? Hos Ase har vi netop det online kursus, der passer til dig. Som ledig og medlem af Ase får du også personlig sparring og vejledning af vores dygtige job- og karrierekonsulenter. Sammen kan vi lave en klar og tydelig strategi for, hvordan du bedst muligt kan nå dine mål.

 

Eksklusivt karriereforløb til dig som akademiker

Vil du udforske nye fagområder? Eller drømmer du om at dygtiggøre dig på dit felt? Så er personlig sparring vejen frem for dig som akademiker. 

Hvis du har tilkøbt lønsikring gennem Ase, kan et forløb med personlig sparring nemlig hjælpe dig med at komme tættere på dine drømme - for eksempel ved at se nye perspektiver og tænke i nye muligheder. I fællesskab skræddersyr vi et personligt forløb med dig. Du bestemmer selv, hvad dit forløb skal omfatte.

 

Få juridisk rådgivning om dit ansættelsesforhold

Hos Ase har du som akademiker også mulighed for medlemskab hos vores fagforening, Ase Lønmodtager. Vores team af højt specialiserede jurister og advokater står klar til at hjælpe dig med juridisk hjælp og rådgivning om dit ansættelsesforhold, hvis du eksempelvis:

  • Har brug for rådgivning til ansættelseskontrakten
  • Kommer ud for en arbejdsskade
  • Søger juridisk rådgivning ved opsigelse
  • Bliver uretmæssigt fyret fra din stilling

 

Hvad koster et medlemskab hos Ase?

Hos Ase kan du sagtens være medlem af a-kassen uden også at være i fagforeningen. Og det samme gælder omvendt. Den største fordel for dig som kunde er dog at samle begge medlemskaber det samme sted, så du nemmere kan holde overblik, og så vi med kendskab til din historik bedre kan hjælpe dig. Men hvad koster det?  

  • A-kasse: Et medlemskab hos a-kassen Ase koster alene 527 kr./md., og det gælder for alle vores medlemmer, om du er akademiker eller ej. 
  • Fagforening: Hvis du oveni ønsker den juridiske sikkerhed, kan du blive medlem af vores fagforening for blot 74 kr. ekstra pr./md. 
  • Samlet: Samlet set løber det op i 601 kr./md.

 

A-kasse skift: Vi sørger for overflytningen 

Hvis du er interesseret i at skifte a-kasse, så er det heldigvis ret ligetil. Du skal blot udfylde formularen nederst på denne side, og så sørger vi for alt det praktiske. Hvis du er medlem af en anden a-kasse, skal du blot huske IKKE selv at melde dig ud af a-kassen men i stedet overlade det til os. På den måde sikrer vi, at du ikke mister anciennitet.    

Du opnår optimal tryghed og sikkerhed på jobfronten