a-kasse for socialrådgiver og socialrådgiverstuderende

Læser du til socialrådgiver? Eller har du været i faget i mange år? Uanset hvad så er Ase et godt valg som a-kasse. Vi står klar med støtte, rådgivning, økonomisk og juridisk tryghed. Som medlem af Ase bliver du en del af Danmarks 5. største a-kasse, med mere end 40 års erfaring, og vi er godt rustet til at hjælpe dig uanset din situation.

bliv medlem
Ase Socialrådgive Kaffekopper
håndtryk over skrivebord

Så hvad kan Ase hjælpe mig med?

Dagpenge

Økonomisk sikkerhed ved ledighed

Som medlem af Ase kan du få dagpenge af Ase a-kasse, hvis du mister dit job som socialrådgiver, eller drømmejobbet lader vente på sig, efter studiet. Dagpengesatsen er på op til 24.199 kr./md. i de første 3 mdr. (2024-tal). Ase har lav ledighed blandt medlemmer, og er 100% dedikeret til at få medlemmerne tilbage i beskæftigelse, og dig tilbage til borgerne. 

Mere om dagpenge

Lønsikring

Når dagpengene ikke slår til

Er du medlem af Ase a-kasse har du mulighed for at tilkøbe en attraktiv lønsikring. Med en karensperiode på blot 6 måneder og præmiefrihed ved ledighed, får du en af markedets bedste lønsikringer, der sikrer dig op til 80 % af din nuværende løn, hvis du bliver ledig. 
Hvis du ikke kan nøjes med 20.359 kr./md. i dagpenge, så er lønsikring det rette valg for dig.

Mere om lønsikring

Online kurser

Ekstra services til vores medlemmer

Bliver du ledig som medlem af Ase, får du adgang til et væld af online kurser, som kan give dig inspiration til jobsøgningsprocessen. Om du skal have tips til at søge uopfordret, eller ikke ved hvordan du fremstår til jobsamtalen, så har Ase et online kursus der passer til dig. Vores dygtige job- og karriekonsulenter står også altid til rådighed med personlig sparring og vejledning.

Mere om online kurser

Personlig sparring

Eksklusivt karriereforløb, designet til dig

Personlig sparring er et individuel jobsparringsforløb, som du kan gøre brug af hvis du tegner en lønsikring. Personlig sparring er en fantastisk mulighed hvis du er kørt træt i jobbet, eller bare har behov for forandringer. Sammen tegner vi et forløb, som passer til dig og dine mål, så du kan udforske nye sider af dit arbejdsliv.

Mere om personlig sparring

Fagforening sammen med a-kasse

Juridisk hjælp og rådgivning om dit ansættelsesforhold

Ase Lønmodtager er Ases fagforening, som står klar til at hjælpe dig med rådgivning omkring dit ansættelsesforhold. Vores team af højt specialiserede jurister og advokater står klar til at hjælpe dig, uanset om det er ansættelseskontrakten der skal kigges igennem, eller om du skal repræsenteres i retssager med din arbejdsgiver.

Mere om fagforeningen

Lad os gøre en forskel for dig, så du kan gøre en forskel for andre

A-kasse for socialrådgiverstuderende 

Bliver du medlem af Ases a-kasse mens du er studerende, er du garanteret dagpenge fra første ledighedsdag, hvis den rigtige stilling som socialrådgiver lader vente på sig.

Fordele ved at tilmelde dig a-kassen Ase mens du er socialrådgiverstuderende

Du får en række fordele ved at tilmelde dig a-kassen mens du læser til socialrådgiver:

  • Dit medlemskab er gratis mens du er under uddannelse
  • Du får op til 16.694 kr./md. (2024-tal) i dagpenge fra første ledighedsdag, hvis du melder dig ind et år før, du færdiggør din socialrådgiveruddannelse. Eller efter en måneds ledighed, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter uddannelsens afslutning
  • Adgang til et væld af webinarer, kurser og dygtige job- og karrierekonsulenter som står klar til at hjælpe dig med at finde drømmejobbet, hvis der er rift om stillingerne som socialrådgiver efter studiet.
  • Adgang til billig fagforening. Prisen er kun 74 kr./md. (2024-tal). Fagforeningen Ase Lønmodtager står bl.a. klar til at kigge din første ansættelseskontrakt igennem, så du kan nyde dit første job som socialrådgiver.

Mere om a-kasse for studerende

 

Hvad koster det at være medlem hos Ase?

A-kassen alene koster 527 kr./md.
Fagforeningen kan du være med i for 74 kr. ekstra pr./md. Ase a-kasse og fagforening koster samlet 601 kr./md. Kombinationen af a-kassen og fagforeningen gør er du er sikret økonomisk, men også juridisk. I det foregående afsnit kunne du læse om hvad Ase kan gøre for dig som socialrådgiver. Det er alle disse ting samt retten til dagpenge, som er inkluderet i de 601 kr./md.

 

Det er nemt at skifte a-kasse

Uanset om du i dag er medlem af en a-kasse eller du ønsker at skifte til Ase, skal du blot udfylde formularen nederst på siden.

Er du allerede medlem af en a-kasse og gerne vil skifte til Ase, er det ligetil. Vi sørger for alt det praktiske, så overflytningen foregår korrekt og du ikke mister anciennitet. 

  • Vi kontakter din nuværende a-kasse og ordner overflytningen
  • Vi sørger for at melde dig ud af din nuværende a-kasse
  • Vi sørger for at du bevarer din anciennitet, når du skifter a-kasse, så du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge. Det er derfor vigtigt, at du IKKE selv melder dig ud af din nuværende a-kasse, men at vi klarer det for dig