tjek dit lønniveau

Måske er du helt tilfreds med den løn, du får – måske kunne du godt tænke dig lidt mere. Under alle omstændigheder er det altid rart at få flere penge i lønningsposen, men de kommer desværre sjældent af sig selv.

Sørg for at forventningsafstemme

Typisk opnår du en lønstigning ved en lønforhandling; en samtale med din chef, hvor I taler om, hvorfor du gerne vil have mere i løn.

Det kan være en nervepirrende snak at have med sin chef, men hvis du sørger for at forventningsafstemme, bl.a. ved at forberede dig godt, så du ved, om virksomhedens økonomi blomstrer, er stagneret eller ligefrem for nedadgående, er du allerede godt på vej.

Under alle omstændigheder er det en god idé, at du sætter barren højt, når du tænker og forhandler løn. Så længe du er realistisk og holder dig nogenlunde inden for, hvad lønstatistikken for din branche siger. Tjek det generelle lønniveau for din branche her, hvor du også kan se, hvad folk i lignende stillinger tjener. Det er ikke en facitliste, men et godt fingerpeg, så du har styr på, om du ligger nogenlunde fornuftigt, hvad angår lønniveau.

endnu ikke medlem?

bliv medlem