Fagforening for akademikere

Hos Ase Lønmodtager bidrager vi til et trygt arbejdsmiljø og sørger for at varetage vores medlemmers interesser på arbejdsmarkedet. Som medlem af Ase Lønmodtager er vi med dig hele vejen i din ansættelse. Vi står klar med juridisk rådgivning og assistance, hvis du for eksempel bliver fyret, får en arbejdsskade, eller din arbejdsgiver går konkurs. Som den tværfaglige fagforening vi er, byder vi alle faggrupper velkommen - også akademikere som dig.

Du kan her på siden læse mere om, hvad vores fagforening kan tilbyde dig som akademiker og derved bedre træffe en beslutning om dit medlemskab.

meld dig ind

Kan jeg undlade at have en fagforening? 

Du behøver ikke være medlem af en fagforening for at kunne varetage et arbejde, men der er til gengæld mange fordele ved at have en fagforening i ryggen, når du er på en arbejdsplads. Oplever du uretfærdighed, usikkerhed eller andet i dit ansættelsesforhold, så skal du ikke kæmpe alene. 

Sådan hjælper Ase fagforening dig

Som medlem af Ase Lønmodtager står du aldrig alene med dine oplevelser på arbejdspladsen. Vi tilbyder nemlig at være din juridiske rygdækning, i de tilfælde hvor det er nødvendigt. Hos Ase har vi dygtige jurister og advokater, der alle er specialiserede inden for arbejds- og ansættelsesret. Det betyder, at vi står klar til at gribe dig, hvis du eksempelvis bliver fyret uretmæssigt, har brug for tjek af din akademiker-løn eller noget helt tredje.

Som medlem af Ase Lønmodtager kan du få juridisk hjælp til blandt andet:

  • Ansættelseskontrakt
  • Løn, provision, feriepenge, pension, personalegoder, incitamentsaflønning
  • Orlov og andet fravær fra arbejdspladsen
  • Ophør af dit ansættelsesforhold
  • Hvis din arbejdsplads går konkurs
  • Tilfælde af tvister og retssager
  • Arbejdsskader

Er du studerende og akademiker?

Selvom du er studerende, kan en fagforening stadig være relevant for dig. For når du er under uddannelse som akademiker, har du måske et studiejob og er ansat på kontrakt. I sådan en situation tager vi gerne et kig på din ansættelseskontrakt og giver vores besyv på, om dine ansættelsesforhold er, som de burde være. Tiden som studentermedarbejder i et relevant studiejob er med til at danne fundament for dit fremtidige arbejdsliv, og derfor ønsker vi, at det skal være lige så godt, givende og retfærdigt, som hvis det var et fuldtidsjob. 

Pris for medlemskab i fagforeningen

Et medlemskab i Ase Lønmodtager koster kun 74 kr./md. (2024-tal), og for dette beløb giver vi juridisk hjælp før, under og efter din ansættelse. Du kan nemt og hurtigt melde dig ind her hos Ase - det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores tilmeldingsformular med dit ønske til medlemskab, dine kontaktoplysninger med mere. Formularen ligger tilgængelig nederst her på siden. Du kan oveni dit fagforeningsmedlemskab også blive medlem af a-kassen og tilkøbe vores populære lønsikring

A-kasse sammen med fagforening

Der er mange fordele ved at være medlem af både en fagforening og en a-kasse her hos Ase. Så er du økonomisk og juridisk sikret ét og samme sted. Som medlem af a-kassen får du økonomisk støtte i form af dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Og med en kombination af begge medlemskaber kan vi, hvis du bliver fyret, både være din juridiske rygstøtte og samtidig sikre dig en indkomst, indtil du finder et nyt arbejde. Derudover står vi klar med masser af jobsparring og online kurser, som kan hjælpe dig godt på vej til dit næste job. Det koster i alt 601 kr./md. at være medlem af både Ases a-kasse og Ase Lønmodtager.

Gør brug af vores ekspertise 

Hvis du sidder med nogle presserende spørgsmål til vores fagforening, a-kasse eller andet, så tøv ikke med at kontakte Ase. Vi står klar med en bred ekspertise til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig som medlem til, hvordan du skal agere i en given situation på dit arbejde. Husk, at intet spørgsmål eller problem er for småt til, at vi tager dig seriøst. 

Ase har været med mig hele vejen og kæmpet min sag!
Sabrina brabrand, medlem