Fagforening for ingeniører & ingeniørstuderende

Leder du efter en fagforening for dig som ingeniør eller ingeniørstuderende? Så tag et kig på Ase Lønmodtager, der sikrer dig juridisk hjælp i forbindelse med din ansættelse. Ase har mange års erfaring med at skabe en tryg arbejdsoplevelse og beskytte vores medlemmers interesser på arbejdsmarkedet. Vi står klar som din juridiske rygdækning, hvis du skulle blive fyret, få en arbejdsskade eller andet. 

Hos Ase Lønmodtager er der plads til alle faggrupper - også dig som ingeniør og ingeniørstuderende. Læs mere her på siden, hvad vi konkret kan gøre for dig.

bliv medlem

 

Hvorfor være medlem af en fagforening? 

Det er en god idé at være medlem af en fagforening, så du aldrig står alene med dine udfordringer på arbejdspladsen. Som medlem af Ase Lønmodtager har du specialiserede jurister og advokater bag dig, som hjælper dig med at kæmpe dine sager. 

 

Sådan hjælper Ase Lønmodtager dig

At have et stærkt juridisk team i ryggen kan i mange tilfælde være afgørende for sagens udfald. Med specialisering i arbejds- og ansættelsesret står vi klar i både små og store sager som eksempelvis en uretmæssig fyring, en arbejdsskade eller blot et løntjek. 

Som fagforening for ingeniører tilbyder vi også at rådgive dig i forbindelse med din:

 • Ansættelseskontrakt
 • Løn, provision, feriepenge, pension, personalegoder med mere
 • Kommende lønsamtale
 • Orlov, ferie og sygdom på arbejdspladsen
 • Dit ansættelsesforholds ophør
 • Arbejdsgiver der er gået konkurs
 • Arbejdsskade
 • Og meget mere

 

Fagforening for ingeniørstuderende

Er du i gang med at læse til ingeniør, så er en fagforening også relevant for dig. Det gælder for alle uddannelser. Hvis du har et studiejob, kan vi sikre, at du er ansat under ordentlige vilkår, og vi besvarer gerne alle dine spørgsmål om løn, arbejdstimer eller andet, som du må have som ny på arbejdsmarkedet. Et studiejob kan være ganske givende og endda med til at danne fundament for dit fremtidige arbejdsliv. Det er derfor vigtigt for os, at du oplever studiejobbet lige så godt, givende og retfærdigt, som var det et fast fuldtidsarbejde.

Som ingeniørstuderende kan du også blive gratis medlem af a-kassen og sikre dig økonomisk, hvis du bliver ledig efter endt uddannelse. For at kunne få dagpenge fra din første ledighedsdag, er det vigtigt, at du melder dig ind i a-kassen mindst et år før, du færdiggører din uddannelse. I samarbejde med a-kassens jobkonsulenter kan du, når du bliver ledig, få lagt en god plan for, hvordan du bedst lander dit første job.

ase har været med mig hele vejen og kæmpet min sag!
Sabrina Brabrand, Medlem

Fagforening for selvstændige ingeniører

Er du sprunget ud som selvstændig ingeniør? Eller er du allerede godt etableret med din egen virksomhed? Uanset hvad så er det godt at have en fagforening i ryggen, når du skal rekruttere nye medarbejdere, lave ansættelseskontrakter eller har brug for rådgivning i forbindelse med fravær og diverse personalesager. Som medlem af Ase Selvstændig kan du få netop det - og mere til.

Hvad koster fagforeningen?

Hos Ase kan du godt være medlem af fagforeningen alene. Denne type medlemskab koster kun 74 kr./md. (2024-tal), uanset om du er ingeniør eller andet. 

Der er dog mange fordele ved både at være medlem af Ases fagforening og a-kasse på samme tid. Så kan du nemt få et samlet overblik over dine medlemskaber, og vi kan bedre hjælpe dig ud fra din historik, selvom du i perioder skulle befinde dig uden for arbejdsmarkedet. 

Kombinér fagforening og a-kasse

Et medlemskab af både fagforening og a-kasse er en god helgardering, så du ikke behøver at bekymre dig i dagligdagen. A-kassen sikrer dig nemlig dagpenge, hvis du bliver ledig og er berettiget. Dermed betyder kombinationen, at du er sikret både juridisk på arbejdet og økonomisk ved ledighed. Ovenikøbet kan du som ledig få masser af jobsparring samt adgang til online kurser, der kan hjælpe dig hurtigt tilbage i arbejde. Det koster i alt 601 kr./md. at være medlem af både Ases a-kasse og fagforening.

Job og trivsel: Bliv inspireret her

Vi vægter trivsel på jobbet højt, og derfor har vi sørget for, at du kan finde masser af inspiration til dit arbejdsliv her, hvad enten du er lønmodtager eller selvstændig. Læs om grundlæggende arbejdsglæde, og bliv klogere på arbejdslivets forskellige elementer med artikler om blandt andet:

 • Tips til mus-samtalen
 • Stress på arbejdspladsen
 • At begynde et seniorliv
 • Råd til onlinemødet
 • Work-life-balance

Er du endnu ikke medlem?

Hvis du endnu ikke er medlem af Ase Lønmodtager, så kan du heldigvis hurtigt blive det. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen i bunden af siden med dine kontaktoplysninger og ønsker til medlemskab. Er du medlem af en anden fagforening, så skal vi nok sørge for overflytningen. I mange tilfælde kan vi overføre dit medlemskab og din anciennitet automatisk til os, men hvis din nuværende fagforening ikke tillader det,  skal du gøre det selv.

Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores medlemskaber, den juridiske rådgivning eller noget helt tredje. Vi står klar med stor ekspertise og et ønske at hjælpe dig til et godt og trygt arbejdsliv.