Fagforening for pædagoger

Arbejder du som pædagog eller pædagogmedhjælper? Eller er du netop nu i gang som pædagogstuderende? Så kan Ase Lønmodtager være din juridiske rygdækning i forbindelse med din ansættelse. Ase Lønmodtager er en tværfaglig fagforening med plads til alle, også for dig som erfaren eller nyuddannet pædagog og pædagogstuderende.

Her på siden guider vi dig igennem de vigtigste ting, du skal vide om vores fagforening, samt det vi kan gøre for dig. Du kan også bruge et par minutter på at læse mere om vores formål, værdier og organisation.

bliv medlem

Hvad skal jeg bruge en fagforening til?

En fagforening er en organisation, som varetager dine arbejdsrelaterede interesser som lønmodtager. Det sker typisk gennem juridisk hjælp, hvis du eksempelvis bliver opsagt, ikke får udbetalt din løn, får en arbejdsskade eller skal på barsel med mere. Med Ase får du en uafhængig fagforening, som er 100% ejet af medlemmerne.   

Sådan hjælper vi dig som pædagog

Vores dygtige jurister og advokater står klar til at gribe dig, når du har brug for det. Vi er specialiserede inden for ansættelses- og arbejdsret, hvilket betyder at vi vil kunne give dig effektiv rådgivning på din ansættelseskontrakt, barselsorlov, og eventuelle uenigheder der skulle opstå i forbindelse med din ansættelse.

Som medlem af Ase Lønmodtager får du blandt andet juridisk hjælp til:

  • Tjek og rådgivning omkring provision, feriepenge, pension, personalegoder, incitamentsaflønning m.m.
  • Rådgivning ved dit ansættelsesforholds ophør
  • Alle former for orlov og andet fravær fra arbejdspladsen (inkl. ferie og sygdom)
  • Tilfælde af tvister og retssager
  • Arbejdsskader
  • Hvis din arbejdsgiver går konkurs
  • Og mere endnu

 

Vi er også fagforening for pædagogstuderende

Ase Lønmodtager hjælper ikke kun færdiguddannede pædagoger. Du kan også under dit studie få adgang til ansættelsesretlig juridisk hjælp. Som studerende og medlem i fagforeningen Ase Lønmodtager hjælper vi dig fra første gang, du sætter fødderne på en arbejdsplads - også selvom det er et studiejob.

Kontakt Ase Lønmodtager, hvis du har spørgsmål til lønnen som studentermedarbejder, dine arbejdstimer eller ønsker hjælp til at forstå din ansættelseskontrakt. Vi er til for at give dig både tryghed og bedre trivsel.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du melder dig ind i en fagforening, mens du er studerende. Selv hvis du ikke får det brugt en eneste gang under studiet, så har du intet tabt. Du får nemlig gratis fagforening, så længe du er under uddannelse.

Ase har været med mig hele vejen og kæmpet min sag!
Sabrina Brabrand, Medlem

Hvad koster et medlemskab i Ase Lønmodtager som pædagog? 

Det koster kun 74 kroner om måneden (2024-tal) at være medlem i fagforeningen Ase Lønmodtager, og denne udgift kan trækkes fra i SKAT.  

 

Kombiner fagforening og a-kasse hos Ase

Er du allerede medlem af fagforeningen og bliver ledig, kan Ase a-kasse hjælpe dig med dagpenge, hvis du er berettiget. Det giver dig et økonomisk sikkerhedsnet og et hav af fordele. Det koster i alt 601 kroner om måneden (2024-tal) at være medlem i både Ase a-kasse og Ase Lønmodtager.

Hvis du vælger at kombinere fagforening og a-kasse i dit medlemskab, så vil du være juridisk og økonomisk sikret det samme sted. Hvis du af den ene eller anden årsag skulle blive ledig, så yder vores a-kasse økonomisk forsikring i form af en månedlig dagpengeudbetaling. Derudover vil vi give dig sparring på dine jobansøgninger, jobsamtaler og dit cv, når du søger nyt job. Vi har også et væld af relevante og lærerige onlinekurser, som klæder dig godt på til processen.

 

Hvordan skifter jeg fagforening?

Uanset om du er lønmodtager eller selvstændig, så kan du blive medlem af Ase. Har du egen virksomhed, bør du læse mere om Ase Selvstændig. Overflytningen fra din nuværende fagforening til Ase Lønmodtager er ligetil - du skal blot melde dig ind ved at oplyse os om dine behov, arbejdsforhold og personlige oplysninger. Herefter klarer vi det praktiske. Du vil selvfølgelig bevare din anciennitet under overflytningen. 

Bemærk, at der kan være andre regler for overflytningen af din a-kasse. Henvend dig gerne for at høre mere om det. Spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt. 

 

Kontakt os for spørgsmål til fagforeningen

Har du spørgsmål til Ase Lønmodtager, vores medlemskab, eller har du brug for at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe lige præcis dig som pædagog, så tøv ikke med at kontakte os. Vores dygtige og erfarne personale står klar til at finde den bedste løsning for dig og dine behov. 

Vi har desuden afdelinger i flere større byer rundt omkring i Danmark, så der er rig mulighed for, at du kan blive medlem og møde dine kommende rådgivere på vores lokale kontorer.