Har du ret til løn i påskedagene?

08.03.2017
For de fleste månedslønnede er det typisk ikke et problem, men timelønnede lønmodtagere bør tage et kig på deres lønseddel. Løn på fridage er nemlig ingen selvfølge.

Om knap en måned er det påske, og mange virksomheder lukker ned i helligdagene. Efter dansk sædvane er det almindeligt at holde fri på helligdage, der falder mandag til lørdag. Det er dem, vi kalder søgnehelligdage.

Om du har ret til løn på dagene afhænger bl.a. af dine ansættelsesvilkår. Herunder om du er månedslønnet eller timelønnet.

Månedslønnet
Såfremt du er månedslønnet, har du som udgangspunkt ret til både frihed og betaling på helligdage. Herunder også søgnehelligdage.

Er du timelønnet, er det en anden situation.

Timelønnet overenskomstansat
Som timelønnet overenskomstansat kan du være omfattet af en såkaldt opsparingsordning. I sådan én sættes der et beløb til side hver måned. Dette kan benyttes til betaling, når du holder fri på en søgnehelligdag.

Timelønnet uden overenskomst
Er du timelønnet uden overenskomst og uden indbetaling til en opsparingsordning, kan du forsøge at indgå en aftale med din arbejdsgiver om opsparing eller løn på søgnehelligdage.

I modsat fald modtager du ikke løn, når du holder fri på en søgnehelligdag – heller ikke selv om virksomheden holder lukket.

Ring hvis du har spørgsmål
Du er velkommen til at ringe til Ase Lønmodtager på 7013 7021, hvis du har spørgsmål til din lønseddel eller er i tvivl om dine lønforhold i øvrigt.