Påske: Kan du bestemme dine medarbejderes ferie?

07.02.2017
Lukker din virksomhed i forbindelse med påsken, skal du varsle i god tid. Og for en god ordens skyld bør du aftale ferielukningen med dine medarbejdere.

Om godt en måned står der påske på programmet, og du overvejer måske at lukke virksomheden ned i de dage, der ikke er helligdage. I så fald er der nogle klare retningslinjer for, hvordan du tackler påskelukningen.

Som udgangspunkt fastsætter du medarbejdernes ferie ved en forhandling, hvor du så vidt muligt skal forsøge at imødekomme deres ønsker. I sidste ende er det dog dig, der bestemmer, hvornår de skal holde deres ferie. Virksomhedens drift har nemlig højeste prioritet.

Ferien skal varsles
Når du som arbejdsgiver fastlægger dine medarbejderes ferie, skal den varsles. Her skelner du mellem hovedferie og restferie. Hovedferien udgør tre uger, der skal placeres i perioden 1. maj til 30. september. Restferien er de resterende 10 dage, som du kan placere hele året. Vær opmærksom på, at der er regler for, hvor mange dage der skal gives i sammenhæng for henholdsvis hovedferie og restferie.

Hovedferien skal du meddele med tre måneders varsel, mens restferie skal varsles senest en måned i forvejen. Disse varsler skal du også bruge, når hele virksomheden holder ferielukket. Det er det, vi også kalder for kollektiv ferielukning. 

I god tid før sommerferien
Du er samtidig i rette tid, hvis du holder ferielukket i juli måned. Hvis du varsler senest i slutningen af marts måned, har du varslet korrekt.

Der findes ingen lovregler om, hvordan man skal varsle ferie. Som arbejdsgiver er det dog dig, der har ansvaret for, at meddelelsen er kommet frem til dine medarbejdere.

Ved du allerede nu, at din virksomhed også vil være lukket i påsken fremover, er det en god idé at skrive det i ansættelseskontrakten. Det er tilstrækkeligt, da ferielukningen så er tydeligt varslet.

Hvis du er i tvivl om reglerne, så kontakt Ase Selvstændig på 7013 7013 eller læs mere på Ase Selvstændig.dk