A-kasse for bygningskonstruktører

Vidste du, at Ases a-kasse er en tværfaglig a-kasse, der dækker alle brancher og har plads til alle - uanset beskæftigelse? Den er god nok. Og det betyder, at vi også kan hjælpe dig, der arbejder som bygningskonstruktør. Det gør vi med vores kendskab til byggebranchen og mere end 40 års erfaring. Vi har desuden omkring 150.000 medlemmer, så vi er godt rustet til at yde den service, du har brug for, når det kommer til din økonomiske tryghed. 

Du kan her på siden læse mere om, hvad Ase kan tilbyde dig som medlem af a-kassen. Bliv medlem, uanset om du lige nu står uden en a-kasse eller allerede er medlem af en anden.

meld dig ind

Hvad kan en a-kasse hjælpe mig med?

En a-kasse, også kaldet en arbejdsløshedskasse, giver dig økonomisk sikring, hvis du skulle blive arbejdsløs, eller når du er blevet færdiguddannet. Som medlem af en a-kasse modtager du månedlige dagpenge, og dagpengesatsen afhænger af dit tidligere arbejdsforhold. Derudover giver a-kassen sparring i din jobsøgningsproces, så du kommer hurtigere i job.

 

Få økonomisk sikkerhed i a-kassen

Som medlem af Ases a-kasse er du sikret dagpenge ved ledighed, hvis du opfylder kravene. Dagpenge kan være dit økonomiske sikkerhedsnet ved at dække en stor procentdel af din indkomst. Du kan dog aldrig få mere end den højeste dagpengesats på 24.199 kroner (2024-tal) i de første 3 måneder. 

 

Hvis dagpengene ikke dækker de månedlige udgifter, så kan du som medlem tilkøbe Ase Lønsikring og få op til 80 % af din nuværende indkomst dækket. Vores lønsikring er en af Danmarks bedste med en karensperiode på blot 6 måneder, adgang til psykolog, mulighed for præmiefrihed og meget mere. 

 

Få viden og værktøjer med a-kassens kurser

Når du er ledig og medlem af Ases a-kasse, så har du eksklusiv adgang til online kurser, der kan give dig inspiration til jobsøgningsprocessen. Kurserne klæder dig blandt andet på til at skrive gode jobansøgninger, lave et skarpt CV og kunne brillere til en jobsamtale. Vores dygtige job- og karrierekonsulenter står til rådighed med personlig sparring og vejledning, når du har brug for det. Sammen vil vi optimere dine chancer for at komme tilbage i job.

 

Karriereforløb skræddersyet til dig 

Hvis du har tegnet et lønsikrings-medlemskab hos Ase, kan du få eksklusiv adgang til et sparringsforløb, hvor vi hjælper dig til at komme tættere på dine ønsker og drømme. Måske er du er i tvivl om, hvad du vil arbejde med som bygningskonstruktør? Og hvordan vejen derhen ser ud? Hvad processen skal indeholde, er op til dig. I fællesskab hjælper vi dig med at tænke i nye perspektiver og se nye jobmuligheder. Dermed kan du genskabe mening, retning og sammenhæng i dit arbejdsliv.

 

Er du under uddannelse som bygningskonstruktør? 

Hvis du melder dig ind i a-kassen, imens du er studerende, så vil du være gratis medlem, indtil du er færdig. Sker indmeldingen et år før, du afslutter din uddannelse, så har du ret til dagpenge fra din første ledighedsdag. Derudover får du adgang til en masse gratis kurser og webinarer, så du kan få hjælp og inspiration til at lande drømmejobbet - allerede inden din sidste eksamen. Husk, at du ligeledes kan melde sig ind i fagforeningen mens du er under uddannelse. Fagforeningen kan hjælpe dig , hvis du er i studiejob eller ansat som elev.  

 

Hvad koster et medlemskab hos Ase?

Det koster alene 527 kr./md. at være medlem af Ases a-kasse. Prisen er ens for alle vores medlemmer uanset profession og anciennitet. 

 

For kun 74 kr. ekstra pr./md. kan du også være med i vores fagforening, Ase Lønmodtager. Det betyder, at du vil være både økonomisk og juridisk sikret for en samlet månedlig pris på 601 kr./md. Lyder det ikke fristende?

 

Sådan skifter du til Ases a-kasse

Udfyld formularen nederst på siden - så er du godt på vej til at blive medlem hos os. Det er vigtigt, at du IKKE selv melder dig ud af din nuværende a-kasse. Ved at overlade det til os sikrer vi, at det ikke går ud over din anciennitet og dagpengeret.

 

Ase a-kasse hjælper dig med at skifte a-kasse ved at:

  • Kontakte din nuværende a-kasse og sørge for at melde dig ud
  • Overflytte dit medlemskab til os med din anciennitet

 

Juridisk rådgivning med fagforeningen 

Bliv en del af Ase Lønmodtager, og få juridisk hjælp og rådgivning om dit ansættelsesforhold. Vores erfarne jurister og advokater giver dig professionel sparring om alt lige fra lønpakker og orlovsregler til hjælp ved fyring eller sygemelding.

 

Ase Lønmodtager står til rådighed, hvis du eksempelvis:

  • Har brug for rådgivning til ansættelseskontrakten
  • Bliver uretmæssigt fyret fra din stilling
  • Søger juridisk rådgivning ved opsigelse
  • Kommer ud for en arbejdsskade
Du opnår optimal tryghed og sikkerhed på jobfronten