A-kasse for humanister

Brug for økonomisk tryghed? Om du er nyuddannet inden for humaniora, selvstændig, freelancer eller har været lønmodtager i mange år, kan Ase tilbyde dig økonomisk og juridisk tryghed. Siden 2002 har Ase været en tværfaglig a-kasse, der dækker alle brancher og giver plads til alle - uanset din beskæftigelse.
Som den 5. største a-kasse, med mere end 40 års erfaring og ca. 150.000 medlemmer, er vi godt rustet til at yde den service, du har brug for, når det kommer til din økonomiske og juridiske tryghed.

meld dig ind
Ase Jurister
Ase Baerbar

Så hvad kan Ase hjælpe mig med?

Dagpenge

Økonomisk tryghed ved ledighed

Bliver gulvtæppet revet væk under dig, og du står uden job, så er det en god idé at være dækket ind i en a-kasse. Som medlem hos os får du en økonomisk støtte i form af dagpenge, hvis du går hen og bliver arbejdsløs. Alle a-kasser giver det samme i dagpenge. Lige nu ligger satsen på op til 24.199 kr./md. i de første 3 mdr. (2024-tal) pr. måned.

Hos Ase er vi desuden 100% dedikerede til at få dig tilbage i beskæftigelse. På den måde får du ikke bare dagpenge, men også karriererådgivning og vejledning.

Læs mere om dagpenge her

Lønsikring

Når dagpengene ikke slår til

Er dagpengesatsen ikke nok? Få et højere beløb til rådighed med lønsikring. Hos Ase a-kasse får du en af markedets bedste lønsikringer. Faktisk er du sikret op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver arbejdsløs. 

Beregn din lønsikring her

Online kurser

Ekstra services til vores medlemmer

Bliver du ledig som medlem af Ase, får du adgang til et væld af online kurser, som kan give dig inspiration til jobsøgningsprocessen.

Måske du er usikker på, hvad du kan blive med titlen som humanist? Mangler du tips til at søge uopfordret? Hos Ase har vi netop det online kursus, der passer til dig. Som ledig og medlem af Ase får du også personlig sparring og vejledning fra vores dygtige job- og karrierekonsulenter, hvis du har brug for det.

Læs mere om online kurser her

Personlig sparring

Skræddersyet jobsparringsforløb, med dig i centrum

Personlig sparring er et intensivt og skræddersyet tilbud til dig, der ønsker professionel og individuel rådgivning. I fællesskab planlægger vi et forløb, som hjælper dig med at komme nærmere dine ønsker til et bedre arbejdsliv.

Tilbuddet omfatter blandt andet at tænke i nye perspektiver, se nye jobmuligheder og sætte ord på dine faglige kompetencer. Det er en vigtig afklaringsproces, der kan være afgørende for din jobsucces.

Du kan få personlig sparring hos Ase, hvis du har tilkøbt lønsikring gennem Ase. 

Læs mere om personlig sparring her

Fagforening sammen med a-kasse

Juridisk hjælp og rådgivning omkring ansættelsesforhold

Hos Ase har du også mulighed for medlemskab hos vores fagforening, Ase Lønmodtager. Her står vores team af højt specialiserede jurister og advokater klar til at hjælpe dig med juridisk hjælp og rådgivning om dit ansættelsesforhold.

Tag f.eks. fat i Ase Lønmodtager, hvis du:

  • Har brug for rådgivning til ansættelseskontrakten
  • Bliver uretmæssigt fyret fra din stilling
  • Kommer ud for en arbejdsskade
  • Søger juridisk rådgivning ved opsigelse

Læs mere om fagforening her

Du opnår optimal tryghed og sikkerhed på jobfronten

Hvad koster det at være medlem hos Ase? 

Det koster alene 527 kr./md. at være medlem hos Ase a-kasse. Medlemskabet inkluderer en lang række ydelser, som du kan gøre brug af. Både når der er fuld fart på karrieren som humanist, men også når du er ledig.

Det koster 74 kr. ekstra pr./md., hvis du gerne vil have vores fagforening med. Det løber samlet op i 601 kr./md.

Kombinationen af a-kasse og fagforening gør er du er sikret økonomisk, men også juridisk.

 

Sådan skifter du til Ase a-kasse

For at blive medlem af Ase a-kasse udfylder du formularen nederst på siden. Det gælder, om du har en a-kasse i forvejen eller ej. 

Det er vigtigt, at du IKKE selv melder dig ud af din nuværende a-kasse. Vi overflytter automatisk dit medlemskab.

Ase a-kasse hjælper dig nemt med at skifte a-kasse ved at:

  • Kontakte din nuværende a-kasse og ordne overflytningen
  • Sørge for at melde dig ud af din nuværende a-kasse
  • Sørge for at du bevarer din anciennitet, når du skifter a-kasse, så du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge