A-kasse for ingeniører og ingeniørstuderende

Er du ingeniør? Eller læser du ingeniørvidenskab? Uanset hvad så er Ase et godt valg som a-kasse. Ase kan tilbyde dig økonomisk tryghed, hvis du en dag skulle miste dit job, og hjælper dig i arbejde når din uddannelse lakker mod enden. Siden 2002 har Ase været en tværfaglig a-kasse, som rummer alle uanset beskæftigelse. Vores næsten 150.000 medlemmer, giver os en bred erfaring indenfor alle brancher, og du kan derfor trygt vælge Ase, når det kommer til din økonomiske sikkerhed.

bliv medlem
Ase Ingenioerer Tomaend
Ase A Kasse Ingenioerer

Så hvad kan Ase hjælpe mig med?

Dagpenge

Økonomisk tryghed ved ledighed

Skulle du miste dit job som diplom- eller civilingeniør, kan du roligt regne med Ase. Vores a-kasse medlemmer er sikret dagpenge, og dedikeret hjælp så de hurtigt finder en ny og spændende arbejdsplads. Dagpengesatsen er på op til 24.199 kr./md. i de første 3 mdr. (2024-tal). Med lav ledighed blandt vores medlemmer, gør vi i Ase en dyd ud af at hjælpe vores medlemmer med at lande et nyt og bedre job.

Mere om dagpenge

Lønsikring

Når dagpenge ikke er nok

Som ingeniør er dagpengenes dækning ofte for lav. Her tilbyder vi i Ase en utrolig attraktiv lønsikring, som sikrer vores medlemmer op til 80% af deres indtægt. Så er din indkomst sikret, hvis du mister jobbet grundet sygdom eller ulykke. Lønsikringen sikrer at du ikke skal undvære noget imens du er ledig, og med ro kan koncentrere dig om jobsøgningen.

Beregn din lønsikring

Online kurser

Ekstra services til vores medlemmer

Som ledig kan det være en udfordring at skrive den rigtige ansøgning, eller brande sig selv på den bedst mulige måde, her er vores online kurser uundværlige. Vores forskellige online kurser dækker en bred vifte af alle de temaer man kommer igennem som ledig, og hjælper dig med at undgå faldgruberne. Vores dygtige job- og karriekonsulenter står også altid til rådighed med personlig sparring og vejledning, hvis man skulle have spørgsmål eller problemstillinger som man ikke selv kan løse.

Mere om online kurser

Personlig sparring

Skræddersyet jobsparringsforløb, med dig i centrum

Få et karriereskub i den rigtige retning. Vi oplever ofte af vores medlemmer er kørt sur i dagligdagen, eller jobbet simpelthen ikke udfordrer dem på den rigtige måde længere. Personlig sparring er et professionelt karriereskub i den rigtige retning. Uanset om du er træt af din chef, eller bare ønsker nye udfordringer, kan Ases forløb Personlig sparring være svaret. I fællesskab planlægger vi et forløb, så vi kan få dine forventninger indfriet, og udforske nye muligheder i din karriere.

Mere om personlig sparring

Fagforening sammen med a-kasse

Juridisk hjælp og rådgivning omkring ansættelsesforhold

Juridisk rådgivning kan man altid få brug for, også som ingeniør. Her er vores fagforening Ase Lønmodtager utrolig dedikerede, hvis du har brug for juridisk rådgivning i forbindelse med din ansættelse. Ase Lønmodtager består af et team af højt specialiserede jurister og advokater som altid står klar. Så tøv ikke med at tage fat i Ase Lønmodtager, hvis du oplever udfordringer i dit arbejdsliv.

Mere om fagforeningen

Vi skaber grundlag for dine konstruktioner

A-kasse for ingeniørstuderende

Melder du dig ind i a-kassen Ase mens du er studerende, er du garanteret dagpenge fra første ledighedsdag, hvis den rigtige stilling lader vente på sig.

Fordele ved at tilmelde dig a-kassen Ase mens du er ingeniørstuderende

Du får en række fordele ved at tilmelde dig a-kassen mens du læser til ingeniør: 

  • Dit medlemskab er gratis mens du er under uddannelse
  • Du får op til 16.694 kr./md. (2024-tal) i dagpenge fra første ledighedsdag, hvis du melder dig ind et år før, du færdiggør din ingeniøruddannelse. Eller efter en måneds ledighed, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter uddannelsens afslutning
  • Adgang til et væld af webinarer, kurser og dygtige job- og karrierekonsulenter som står klar til at hjælpe dig med at finde drømmejobbet, hvis der er rift om stillingerne som ingeniør efter studiet.
  • Adgang til billig fagforening. Prisen er kun 74 kr./md. (2024-tal). Fagforeningen Ase Lønmodtager står bl.a. klar til at kigge din første ansættelseskontrakt igennem, så du kan nyde dit første job som ingeniør.

Mere om a-kasse for studerende

 

Hvad koster det at være medlem hos Ase?

A-kassen alene koster 527 kr./md.
Fagforeningen kan du være med i for 74 kr. ekstra pr./md. Ase a-kasse og fagforening koster samlet 601 kr./md. Kombinationen af a-kassen og fagforeningen gør at du er sikret økonomisk, men også juridisk. I det foregående afsnit kunne du læse om hvad Ase kan gøre for dig som ingeniør. Det er alle disse ting samt retten til dagpenge, som er inkluderet i de 601 kr./md.

 

​Det er nemt at skifte a-kasse

Uanset om du i dag er medlem af en a-kasse eller du ønsker at skifte til Ase, skal du blot udfylde formularen nederst på siden.

Er du allerede medlem af en a-kasse og gerne vil skifte til Ase, er det ligetil. Vi sørger for alt det praktiske, så overflytningen foregår korrekt og du ikke mister anciennitet. 

  • Vi kontakter din nuværende a-kasse og ordner overflytningen
  • Vi sørger for at melde dig ud af din nuværende a-kasse
  • Vi sørger for at du bevarer din anciennitet, når du skifter a-kasse, så du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge. Det er derfor vigtigt, at du IKKE selv melder dig ud af din nuværende a-kasse, men at vi klarer det for dig