a-kasse for jurister og jurastuderende

Er du jurist? Eller læser du stadig jura? Uanset hvad så er Ase et godt valg som a-kasse. Ase kan tilbyde dig økonomisk tryghed, hvis du en dag skulle miste dit job, og hjælper dig i arbejde når din uddannelse når sin ende. Siden 2002 har Ase været en tværfaglig a-kasse, som rummer alle uanset beskæftigelse. Vores næsten 150.000 medlemmer, giver os en bred erfaring, og du kan derfor rolig vælge Ase, når det kommer til din økonomiske tryghed.

bliv medlem
Ase Jurister
Ase Baerbar

Så hvad kan Ase hjælpe mig med?

Dagpenge

Økonomisk tryghed ved ledighed

Skulle du miste dit job som jurist eller advokat, kan du roligt regne med Ase. Vores a-kasse medlemmer er sikret dagpenge, og dedikeret hjælp til at komme tilbage i arbejde. Dagpengesatsen er på op til 24.199 kr./md. i de første 3 mdr. (2024-tal). Med lav ledighed blandt medlemmer, går der ikke længe før du som medlem af Ase, er tilbage i beskæftigelse igen.

Mere om dagpenge

Lønsikring

Når dagpenge ikke er nok

Som jurist er dagpengene ikke altid nok. Ase tilbyder derfor alle medlemmer muligheden for at tilkøbe en yderst attraktiv lønsikring. Så er din indkomst sikret, hvis du mister jobbet grundet sygdom eller ulykke. Lønsikringen sikrer dig op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ledig.

Beregn din lønsikring

Online kurser

Ekstra services til vores medlemmer

Vi tilbyder også en palette af forskellige online kurser til vores medlemmer, så de altid kan få ny inspiration til deres jobsøgningsproces, samt personlig markedsføring. Vores dygtige job- og karriekonsulenter står også altid til rådighed med personlig sparring og vejledning, skulle man have spørgsmål eller problemstillinger som man ikke selv kan løse.

Mere om online kurser

Personlig sparring

Skræddersyet jobsparringsforløb, med dig i centrum

Personlig sparring er et professionelt karriereskub i den rigtige retning. Uanset om du er træt af din chef, eller ikke møder udfordringer nok på din nuværende arbejdsplads, kan Ases forløb med personlig sparring være svaret. I fællesskab planlægger vi et forløb, så vi kan få dine forventninger indfriet, og udforske nye muligheder i din karriere.

Mere om personlig sparring

Fagforening sammen med a-kasse

Juridisk hjælp og rådgivning omkring ansættelsesforhold

Som jurist kan man stadig have brug for juridisk rådgivning. Her er vores fagforening Ase Lønmodtager mere end kompetente nok til at give dig den hjælp, du har brug for i forbindelse med din ansættelse. Ase Lønmodtager består af et team af højt specialiserede jurister og advokater som altid står klar. Så tøv ikke med at tage fat i Ase Lønmodtager, hvis du oplever udfordringer i din ansættelse.

Mere om fagforeningen

A-kasse for jurastuderende

Melder du dig ind i a-kassen Ase mens du er studerende, er du garanteret dagpenge fra første ledighedsdag, hvis den rigtige stilling lader vente på sig.

Mens du læser jura, er der flere gode grunde til at melde sig ind i Ase:

Disse fordele kan du gøre brug af, ved at tilmelde dig a-kassen mens du uddanner dig til jurist:

  • Dit medlemskab er gratis. mens du er under uddannelse
  • Du får op til 16.694 kr./md. (2024-tal) i dagpenge fra første ledighedsdag, hvis du melder dig ind et år før, du færdiggør din juridiske uddannelse. Eller efter en måneds ledighed, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter uddannelsens afslutning
  • Adgang til et væld af webinarer, kurser og dygtige job- og karrierekonsulenter som står klar til at hjælpe dig med at finde drømmejobbet, hvis det lader vente på sig
  • Adgang til billig fagforening. Prisen er kun 74 kr./md. (2024-tal). Fagforeningen Ase Lønmodtager står bl.a. klar til at kigge din første ansættelseskontrakt igennem, så du kan komme i gang med at udfolde dig indenfor juraen

Mere om a-kasse for studerende

 

Hvad koster det at være medlem hos Ase?

A-kassen alene koster 527 kr./md.
Fagforeningen kan du være med i for 74 kr. ekstra pr./md. Ase a-kasse og fagforening koster samlet 601 kr./md. Kombinationen af a-kassen og fagforeningen gør er du er sikret økonomisk, men også juridisk. I det foregående afsnit kunne du læse om hvad Ase kan gøre for dig som jurist. Det er alle disse ting samt retten til dagpenge, som er inkluderet i prisen.

 

Det er nemt at skifte a-kasse

Uanset om du i dag er medlem af en a-kasse eller du ønsker at skifte til Ase, skal du blot udfylde formularen nederst på siden.

Er du allerede medlem af en a-kasse og gerne vil skifte til Ase, er det ligetil. Vi sørger for alt det praktiske, så overflytningen foregår korrekt og du ikke mister anciennitet.

  • Vi kontakter din nuværende a-kasse og ordner overflytningen
  • Vi sørger for at melde dig ud af din nuværende a-kasse
  • Vi sørger for at du bevarer din anciennitet, når du skifter a-kasse, så du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge. Det er derfor vigtigt, at du IKKE selv melder dig ud af din nuværende a-kasse, men lader os klare det for dig