Lad dit netværk arbejde for dig

Selv vikarbureauerne har opslåede stillinger, og er tit på udkig efter nye kandidater til deres jobdatabase. Fordelen ved at være tilmeldt et eller flere vikarbureauer er, at du får mere erfaring samt får foden indenfor i virksomheden.

Vikar – og rekrutteringsbureauerne

Prøv at forestil dig, at du har arbejdet som vikar ved et firma i en uge eller to, og at de en måneds tid efter har brug for en ny fast medarbejder – så har du en fordel, da du allerede har arbejdet i den virksomhed og kender til både arbejdet og kulturen på arbejdspladsen.

Du kan starte med at gå ind på deres hjemmeside, og tilmelde dig vikarbureauet derinde. Det sker oftest ved at du opretter et CV i deres database, for at de kan søge dig frem hvis der kommer relevante jobs ind.

Men du kan også tage både telefonisk kontakt eller tage ned på deres kontor, for at få en mere uddybende snak med dem. Det kan være en fordel, hvis du er usikker på, hvilke typer af jobs, som de formidler, og hvor lange vikariater, der typisk er tale om. Så husk altid – er du i tvivl så ring til dem, og tag en snak med dem.

Inspiration til nogle af de største vikarbureauer

JKS
Adecco
Matchmind
Team-vikaren
Temp-team
HR-industries
Medarbejderne
Carelink
Hartmanns
Jysk Vikarservice
Manpower
Moment

Så hold dig ikke tilbage – der sker stor jobformidling via vikarbureauer!

3 gode råd til hvordan du kommer i gang med at netværke

Når du går i gang med at netværke, skal du aktivere dit netværk. De fleste i dit netværk vil gerne hjælpe dig, så her er, hvad du kan gøre:

  • Dit mål. Start med at overveje, hvad du vil opnå med dit netværk.
  • Kortlægning af dit netværk. Derefter kan du kortlægge dit netværk for at vurdere, hvem du kan kontakte, og hvordan de bedst kan hjælpe dig videre. Husk både at indtænke dine tætteste netværkspersoner og de mere perifere netværkskontakter.
  • Din kontakt og netværksmødet. Din kontakt med dit netværk kan være et fysisk møde, telefonisk, via mail eller andet. Indled din kontakt med at fortælle, hvad du vil.
    Opfølgning. Når du har haft et netværksmøde, er det vigtigt, at du holder kontakten varm med en opfølgning. Du kan fx skrive en mail og fortælle, hvad du har brugt jeres møde til, og husk at tilbyde din hjælp også - networking går jo begge veje.

FAQ – ofte stillede spørgsmål i forbindelse med netværk

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har noget netværk?

Fortvivl ej, for det første er der stadig mange stillinger, der besættes gennem jobopslag. For det andet har langt de fleste et større netværk, end de er klar over. Dine venner og bekendte har netværk, og du kan sagtens bede om, at de introducerer dig til deres netværk.

Hvad kan jeg ellers gøre for at udvide mit netværk?

Du kan tilmelde dig forskellige grupper både på Facebook og LinkedIn. Det kan være faglige grupper eller grupper inden for din branche. Nøgleordet er at være nysgerrig og åben for nye input og kontakter.

Jeg er indadvendt, hvordan gør jeg så?

Så kan det være en god idé at tage kontakt på skrift via nettet og netværke på den måde, til du kender dit netværkskontakt bedre og er klar til et fysisk møde.

Hvad hvis jeg er utålmodig og gerne gå en mere direkte vej?

Du kan opsøge de konkrete virksomheder eller personer. Din anledning kan være fælles personer i netværket, eller du kan slet og ret ringe og fortælle om din situation og fx spørge, om vedkommende har tid til et kaffemøde.