Jobsøgning og inspiration

Det kan være svært at tage hul på jobsøgningen, især hvis du ikke har meget erfaring. Vi har samlet den vigtigste viden du skal bruge, så du kan komme godt fra start i jagten på et fritidsjob. 

God forberedelse øger dine chancer

Det er vigtigt at forberede dig godt, for at kunne lande det perfekte fritidsjob. Det vigtigste er at finde ud af, hvilket slags job du er interesseret i og indenfor hvilken branche. Når du har fundet ud af det, og måske endda fundet en virksomhed du vil arbejde hos, er det vigtigt at nærstudere deres hjemmeside og eventuelt sociale medier.

At kigge på virksomhedens hjemmeside og sociale medier er en god ide, da du på den måde kan bruge virksomhedens egne ord og vendinger det til at målrette og personliggøre din ansøgning, så du ikke sender den samme standard ansøgning afsted til alle de jobopslag du besvarer. En arbejdsgiver læser nemlig mange ansøgninger igennem, og kan lynhurtigt spotte, om du har gjort dig umage eller ej.

 

Hent inspiration til din ansøgning og CV

Eksempel 1 - rødt layout

Eksempel 2 - grønt layout

Eksempel 3 - blåt layout

 

Fakta om fritidsjob

Et fritidsjob er et arbejde som du kan passe i din fritid efter skole eller i weekenderne - der er dog en række regler du skal være opmærksom på, hvis du er under 18 år og søger job. Reglerne afhænger af hvor gammel du er og er med til at sikre, at dit job ikke går udover din skolegang. Du kan læse mere om hvilke særlige regler du er omfattet af og hvornår her.

 

Hvor kan jeg finde et fritidsjob?

Der er mange steder hvor du kan finde et fritidsjob. Du kan finde et ved at spørge dine venner eller klassekammerater som allerede har et job. Måske de ved, om der mangler endnu en ungarbejder eller servicemedarbejder der.

Der findes samtidigt også mange hjemmesider hvor virksomheder kan dele deres stillingsannoncer målrettet unge. Du kan også tjekke forskellige virksomheders hjemmeside eller sociale medier ud - her plejer de nemlig også at slå og eller dele jobopslag. Nogle butikker sætter også opslag op i deres butiksvinduer, så hold øje når du alligevel er ude og shoppe. Er der ikke nogen opslåede stillinger som virker interessante, kan du prøve at søge uopfordret i en virksomhed du synes er spændende.

Nogle eksempler på, hvor du kan søge job er følgende:

  • Supermarked
  • Butiksassistent i f.eks. en tøjbutik
  • Bagerforretning
  • Spisesteder f.eks. en pizza restaurant eller kaffebar
  • Tankstationer
  • Lager

Du skal dog være opmærksom på, at du først må være ansat til at stå ved kassen, når du er fyldt 15 år og har afsluttet 9. klasse, medmindre der er tale om lettere ekspeditionsarbejde som f.eks. i en bagerforretning.

Lyder det som noget for dig? Du kan finde ledige job og stillinger her

Dine muligheder afhænger af din alder. Læs mere om reglerne her

Ase FamilieFagforening - Få hurtig hjælp via vores hotline

Snak med en jobkonsulent

Både du og dit barn kan få en job- eller karrieresamtale med vores erfarne jobkonsulenter, hvor I fx kan få feedback på ansøgning, CV eller gode råd til jobsamtalen. Du kan nemt booke samtalen online eller ved at skrive til karriere@ase.dk.

Book møde