Skriv dine erfaringer ned i et CV

Dit CV er umiddelbart det første mange arbejdsgivere kigger på. Et CV er ikke helt det samme som en ansøgning, men det kan kombineres med en ansøgning. Det skal være opbygget kort og overskueligt, alt efter hvor meget relevant erfaring du selvfølgelig har.

Et CV skal indeholde dine personlige oplysninger såsom:

  • Navn
  • Alder
  • Adresse
  • Telefonnummer

Det skal også indeholde dine erfaringer fra tidligere job, din uddannelse og fritidsaktiviteter. Gerne i kronologisk rækkefølge hvor det nyeste erfaring/job står øverst på listen.

 

Inspiration til dit CV

Når man søger job som ung, står et CV sjældent alene. Det kombineres ofte med en ansøgning, hvor du kan uddybe din motivation for at søge jobbet. Her er et par eksempler på, hvordan du kan kombinere CV og ansøgning. De kan i princippet bruges uanset om du søger et opslået job eller uopfordret. Vil du læse mere om, hvordan man griber en uopfordret ansøgning an, så læs med her.

Ansøgning og CV ungarbejder
Hent eksemplet
Ansøgning og CV ungarbejder
Hent eksemplet

 

Husk et vellignende billede

Det er også en god idé at have et vellignende billede af dig selv i CV’et. Undgå derfor at bruge et billede som enten er for gammelt eller hvor der er brugt filtre fra f.eks. Snapchat og Instagram. Afhold dig samtidigt også fra at bruge billeder fra din fætters bryllup eller da du skulle i byen bare fordi du synes, at du ser knivskarp ud. Tag gerne et billede til formålet, så kan du style dig mere strategisk, så du sikrer dig, at det udtryk du sender stemmer overens med det du skriver i dit CV og ansøgning.

Er du i tvivl om hvilke billeder som bedst egner sig til et CV, så læs vores fem gode råd til det perfekte cv-billede her.

 

Læs også, hvordan du skriver en motiveret ansøgning

Ase FamilieFagforening - Få hurtig hjælp via vores hotline

Snak med en jobkonsulent

Både du og dit barn kan få en job- eller karrieresamtale med vores erfarne jobkonsulenter, hvor I f.eks. kan få feedback på ansøgning, CV eller gode råd til jobsamtalen. Du kan nemt booke samtalen online eller ved at skrive til karriere@ase.dk.

Book møde