A-kasse for selvstændige

Det er en god idé at blive medlem af en a-kasse som selvstændig, så du kan modtage dagpenge, hvis du skulle ende i en situation, hvor du er arbejdsløs. Er du ikke medlem af en a-kasse, og derfor ikke kan modtage dagpenge, kan du blive nødsaget til at modtage kontanthjælp, som vil være et væsentligt lavere beløb end dagpenge.

hør mere

Ase a-kasse griber dig, hvis drømmen brister

Det er ikke nødvendigvis nemt at være selvstændig. Selvom den gode idé er der, og du er villig til at lægge mange timer i din drøm, er det et faktum, at mange nystartede virksomheder desværre må dreje nøglen om inden for de første fem år. Det er derfor vigtigt at have et sikkerhedsnet og en sparringspartner.

du får

Som medlem af Ase a-kasse får du adgang til et væld af fordele.

✔ Dagpenge op til 19.351 kr./md. (2022-tal)

Adgang til Ase lønsikring
Du kan få dækket op til 80 % af din løn. Vi udbetaler mellem 2.000 - 50.000 kr. oveni dine dagpenge ved ledighed.

Adgang til et væld af målrettede online kurser

Hjælp til at skrive ansøgning og CV

Vejledning inden jobsamtale

Hvornår kan jeg få dagpenge som selvstændig?

For at søge dagpenge som selvstændig skal du have solgt din virksomhed eller lukket den fuldstændigt. Derudover skal du inden for de sidste tre år have haft et overskud på min. 243.996 kr. - her tæller både A- og B-indkomst med.

Læs mere om mulighederne for dagpenge som selvstændig

Hvad skal jeg gøre for at få dagpenge?

For at få dagpenge skal du opfylde de gældende betingelser.

Som hovedregel skal du:

  • have været medlem af en a-kasse i mindst et år
  • opfylde indkomstkravet
  • stå til rådighed for arbejdsmarkedet
  • have solgt din virksomhed eller lukket den fuldstændigt
  • være meldt ledig på jobcentret fra din første ledighedsdag

Læs mere om at søge dagpenge som selvstændig

Hvad er dagpengesatsen?

Dagpengesatsen bliver udregnet ud fra din samlede indkomst – både fra lønarbejde og fra selvstændig virksomhed. Den præcise sats bliver udregnet ud fra de 12 måneder i løbet af de seneste 24 måneder, hvor du har tjent mest.

Få et overblik over dagpengesatsen her

Få ekstra økonomisk tryghed 

Ase lønsikring er markedets bedste forsikring af din indtægt, som giver dig ret til at få udbetalt et beløb oveni dine dagpenge, hvis du mister dit job. Det konkrete beløb afhænger af, hvor meget du har valgt at forsikre dig for.

Du kan vælge mellem tre forskellige lønsikringspakker med en hidtil uset høj grad af valgfrihed, hvor du kan kombinere og finde den helt rette lønforsikringssammensætning. Med vores lønsikring får du en ekstra økonomisk tryghed, hvis du bliver ufrivilligt ledig.

De tre lønsikringspakker har alle forskellige dækningsmuligheder i form af dækningssum og dækningsperiode, der går op til 50.000 kroner i op til 12 måneder – med mulighed for økonomisk hjælp allerede fra første ledighedsdag. Du skal være fuldtidsforsikret medlem af a-kassen for at kunne købe lønsikringspakkerne, der desuden giver dig adgang til psykologhjælp ved ufrivillig ledighed samt en læge-hotline, hvor du og din husstand kan få videokonsultation med en læge uden for din egen læges åbningstid.

Her kan du vælge den, der passer bedst til dig og beregne din pris

Få adgang til markedets bedste lønsikring når du melder dig ind i a-kassen.

ring mig op

Vi er glade for, at du vil høre mere om Ase a-kasse og lønsikring. Du skal blot udfylde et af nedenstående felter.Vi kan melde dig ind i Ase, efter vi har talt med dig i telefonen.

En Ase-medarbejder ringer dig op inden for 2 hverdage.

Betingelser og oplysninger om vores behandling af persondata kan læses ved at klikke her.