Dagpengeudspil klar til fremtidens arbejdsmarked

30.04.2017

Nu er det op til politikerne på Christiansborg at beslutte, om princippet om lige rettigheder for alle også skal gælde i dagpengesystemet. Forhåbentlig bakker de op om det forslag, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har præsenteret, skriver Ases administrerende direktør Karsten Mølgaard Jensen i debatindlæg i Information.

Dagpengesystemet bør være for alle a-kassemedlemmer, uanset om de er lønmodtagere eller selvstændige. Men reelt er det sværere for selvstændige, freelancere og atypiske ansatte at få samme dækning som lønmodtagere ved ledighed.

Den forskelsbehandling gør en arbejdsgruppe under Beskæftigelsesministeriet nu op med i et udspil til et mere fremtidssikret, fair og gennemskueligt dagpengesystem. Det hidtidige skarpe skel mellem det at være selvstændig og det at være lønmodtager ophæves, så alle i dagpengesystemet bliver stillet mere lige.

Samtidig får selvstændige lettere ved at dokumentere, at virksomheden er ophørt. Desuden bliver det lettere at starte virksomhed, mens man er på dagpenge, og muligt at fortsætte med hobbyvirksomhed i dagpengeperioden.

Nu er det op til politikerne på Christiansborg at beslutte, om princippet om lige rettigheder for alle også skal gælde i dagpengesystemet. Forhåbentlig bakker de op om det forslag, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har præsenteret.

Se indlægget her