Feriedagpenge over jul og nytår - 2017

05.12.2017

Hvis du vil holde fri de gængse dage i forbindelse med jul og nytår, skal du huske at søge feriedagpenge for 1. og 2. juledag samt 1. januar. Ellers skal du nemlig søge job og stå til rådighed, som hvis du var på almindelige dagpenge.

Jul og nytår byder som regel på både hygge og fest, og langt de fleste vælger at holde fri den 25. og 26. december samt den 1. januar.

Men her skal du være opmærksom. 1. og 2. juledag samt 1. januar er nemlig såkaldte søgnehelligdage - dvs. helligdage, der ikke falder på en søndag. Det betyder, at du skal søge feriedagpenge for de dage. Hvis du altså har feriedagpenge til gode. Er du i tvivl om dét, kan du tjekke på mitase.dk.

Hvis du ikke søger om feriedagpenge for søgnehelligdagene, modtager du almindelige dagpenge. Og det betyder, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet på de samme vilkår som sædvanlig.

Hvis du også vil holde ferie resten af tiden mellem jul og nytår, skal du selvfølgelig søge feriedagpenge for den 27., 28. og 29. december også.

Ansøgningen om feriedagpenge finder du på mitase.dk under feltet "Ferie".

Husk jobcentret
Du skal give både Ase og dit jobcenter besked om, at du holder ferie. Og husk, at du skal give dit jobcenter besked senest 14 dage før du holder ferien. Ellers kan du blive indkaldt til møder under din ferie. Møder som du har pligt til at møde op til. Det samme gælder anvist arbejde.

Har du spørgsmål til feriedagpenge, er du som altid velkommen til at ringe til Ase på 7013 7013.