Har du rigtig mange timer en måned, betyder det ikke længere noget for dine dagpenge

04.07.2017

Nu bliver du ikke længere trukket i dagpenge, hvis du har overskydende timer.

Som udgangspunkt har du ret til 160,33 timers dagpenge hver måned. Alt hvad du har af indtægt, bliver trukket fra de 160,33 timer. Og når måneden er omme, vil regnskabet vise, om du har timer, som du skal have udbetalt dagpenge for, eller om du har indtægter for mere end 160,33 timer, og således ikke får noget.

Mere end 160,33 timer pr. måned = overskydende timer
Fra 1. juli 2017 opgør vi dine timer pr. måned frem for på ugentlig basis. Har du på en måned flere end 160,33 timer, har du såkaldte ’overskydende timer’. Hvor du tidligere ville blive trukket i dagpenge for at have overskydende timer, betyder de ikke længere noget i forhold til dine dagpenge. Når næste måned begynder, starter du igen med at have ret til 160,33 timers dagpenge som udgangspunkt. Du får altså fuld valuta for dine timer og tjente kroner, hvis du på en måned sprænger 160,33 timers grænsen.

Hvad tæller som timer i dagpengesystemet?
Når vi opgør dine timer hver måned, tæller alt, hvad du har haft indtægt for, med. Udover almindelige arbejdstimer er det g-dage, timer med sygedagpenge/barsel, ferie med feriepenge, timer fra selvstændig virksomhed og selvstændig bibeskæftigelse.