Feriedage optjent i 2016 skal bruges inden maj 2018

06.02.2018
Forår betyder tid til at tjekke, hvor meget ferie du har tilbage i indeværende ferieår. Det er ferie du har optjent i kalenderåret 2016. Får du ikke holdt al din ferie inden ferieåret udløber 30. april, mister du den som hovedregel.

1. maj starter et nyt ferieår. Så allerede nu er det tid til at få overblik over, hvor meget ferie du eventuelt har tilbage. Grundreglen er nemlig, at du ikke kan overføre gammel ferie til et nyt ferieår. Derfor skal du holde din restferie inden fristen den 30. april.

Undtagelser fra hovedreglen
I nogle tilfælde kan du enten overføre din ferie eller få den udbetalt. Du har fx mulighed for at lave en skriftlig aftale med din arbejdsgiver om, at du overfører den ferie, du ikke har nået at holde. Du kan dog højst overføre fem dage. På borger.dk kan du finde en formular, du kan bruge til at indgå en skriftlig aftale med din arbejdsgiver om at overføre ferie. Aftalen skal indgås i perioden 1. april til 30. september, og det er også i den periode, formularen er tilgængelig.

Hvis du har været forhindret i at holde ferie  
Der kan være flere grunde til, at du har været forhindret i at holde ferie. Nogle af dem giver ret til at få resterende ferie udbetalt. Det gælder for eksempel, hvis du har været på barsel eller har været sygemeldt.

I disse tilfælde kan du søge om udbetaling af din restferie. Klik ind på borger.dk/feriekonto - vilkår og datoer for udbetaling finder du samme sted.  

Jobskifte og feriepenge  
Når du fratræder en stilling, skal din arbejdsgiver indbetale din opsparede og ikke afholdte ferie til enten Feriekonto eller en Feriekortordning. Pengene kan du få udbetalt ved at anmode enten Feriekonto eller en Feriekortordning om det, når du ønsker at holde ferie. Du kan til enhver tid se, hvor mange feriepenge du har sparet op ved at logge ind på borger.dk/feriekonto med dit NemID.

Husk på, at din arbejdsgiver i forbindelse med en opsigelse eventuelt vil (og kan) varsle dig om, at du skal holde ferie inden du stopper. Så længe arbejdsgiveren overholder ferieloven, eller en anden aftale I måtte have indgået, er dette en mulighed.

Ring til Ase hvis du er i tvivl 
Du er velkommen til at ringe til Ase Lønmodtager på 7013 7021, hvis du er i tvivl om dine rettigheder i forhold til ferie eller udbetaling af feriepenge.