Ases ledige gør det godt

12.06.2018
Det skorter ikke på de krav, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering stiller til alle, der er ledige. Og Styrelsen holder øje med, hvordan de ledige – sammen med a-kasserne – lever op til kravene. Vi vil gerne hilse og sige, at I gør det godt!

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering opgør jævnligt hvor godt de ledige hos de forskellige a-kasser gør det i forhold til de forpligtelser de har. Ase a-kasse og jer som medlemmer kommer ind på en sjetteplads ud af 24 a-kasser. Sagt på en anden måde får ni ud af ti af jer ledige medlemmer faktisk topkarakter. Det er kun fire procent, der skal stramme op. Det giver alt i alt god grund til at sende jer ros for jeres indsats for at komme i arbejde.

Alt det man skal leve op til som ledig
Som analysen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, er langt de fleste Ase a-kassemedlemmer gode til at leve op til den lange række af krav der stilles til at være ledig og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det handler blandt andet om at søge mindst to jobs om ugen – jobs der vel at mærke er fuldtids- og helårsarbejde, fra arbejdsgivere der af egen drift søger ansatte (uopfordrede ansøgninger tæller altså ikke her). Det handler også om at passe sin joblog på jobnet.dk hver uge, uploade ansøgninger og søge både bredt, realistisk og seriøst. At søge bredt betyder rent geografisk, at man skal være klar til at have i omegnen af tre timers transport om dagen.

Der er masser at holde styr på, og krav at leve op til som ledig. Derfor synes vi det er på sin plads at kvittere med at sende jer vores ros: I gør det generelt rigtig fint.