Nye dagpengeregler giver mere mod at satse selv

01.10.2018

Bekymringen for en fremtid uden den sikre lønseddel er største barriere for at tage springet og åbne egen virksomhed. Men nu lysner det.Et nyt fremtidssikret dagpengesystem for selvstændige, freelancere og andre atypiske ansatte gør det muligt at lægge indtægter fra egen virksomhed sammen lønarbejde og optjene dagpengeret ved at kombinere de to former for beskæftigelse, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase i kronik i Fyens Stiftstidende. 

Alle kender vi én eller flere, der pusler med en god forretningsidé eller har fået succes med egen virksomhed. Måske drømmer vi selv om at skippe lønmodtagerjobbet og blive herre i eget hus. Alt for ofte drænes lysten og modet til at blive selvstændig erhvervsdrivende af udsigten til økonomisk usikkerhed, endnu inden ideen har alvor har taget form.

Såvel internationalt som nationalt er iværksætteri hot, men bag beundringen for andres indsats dominerer lønmodtagerkulturen. Vores faste månedsløn skaber tryghed, og kun cirka otte procent af danskerne driver egen virksomhed - den laveste andel blandt beskæftigede i samtlige 28 EU-lande.

Reelt har antallet af danskere, der starter egen virksomhed, været stagnerende i årevis. Men der er lyspunkter som 22-årige Ronnie Olesen og hans to jævnaldrende kammerater, der nu er klar til at åbne en fysisk butik med computer og hardwareudstyr i Ølgod efter at have drevet en netbutik i et par år. Forretningen i det vestjyske går nu så godt, at der er råd til en fuldtidsansat, mens Ronnie Olesen fortsætter som pædagogmedhjælper på nedsat tid og hans anden makker som elektriker.

Bekymringen for en fremtid uden den sikre lønseddel er største barriere for at tage springet og åbne egen virksomhed, og hidtil har forsøg på en glidende overgang fra lønmodtager til livet som selvstændig stødt på forhindringer i dagpengesystemet. Men nu lysner det.

Et nyt fremtidssikret dagpengesystem for selvstændige, freelancere og andre atypiske ansatte gør det muligt at lægge indtægter fra egen virksomhed sammen lønarbejde og optjene dagpengeret ved at kombinere de to former for beskæftigelse. Tidligere var den enkelte dagpengeforsikrede nødt til at vælge mellem enten at være lønmodtager eller selvstændig.

Den nye ordning træder i kraft i dag, 1. oktober, og gør det lettere for lønmodtagere at starte egen virksomhed og samtidig fortsætte som lønmodtager eksempelvis 20 timer om ugen, mens forretningen løbes i gang. Samtidig spænder det nye dagpengesystem et økonomisk sikkerhedsnet under de danskere, der af lyst eller nød bryder med den traditionelle lønmodtagerkultur og slår sig ned som selvstændige/freelancere og lever af forskellige ad hoc-opgaver.

Uanset om vi kan lide det eller ej, venter en revolution af arbejdsmarkedet. Omkring hver tiende lønmodtager er midlertidigt ansat, og endnu flere vil opleve, hvordan fastansættelser afløses af kontraktlignede forhold. Om få år kan fastansatte i landets mindste virksomheder være fortid, viser en undersøgelse blandt Ases medlemsvirksomheder. Behovet for forskellige kompetencer og det administrative besvær med at have medarbejdere ansat gør det stadig mere attraktivt at få opgaver løst på konsulentbasis.

Globalt ser virksomhederne de digitale teknologier som en mulighed for at øge effektiviteten og reducere antallet af fastansatte. De fleksible arbejdsformer vil utvivlsom resultere i færre kernemedarbejdere. Det konkluderer blandt andet World Economic Forum i rapporten "Future of jobs", hvor HR-direktører fra globale virksomheder med i alt mere end 23 millioner ansatte har givet deres bud på job og kompetencer år 2020. Således tilbyder millioner af lønmodtagere i eksempelvis USA allerede deres arbejdskraft på digitale platforme, og herhjemme erstattes fastansatte i flere brancher af kontraktansættelser. Allerede i 2013 vekslede 62.000 danskere mellem at være selvstændige og samtidig have et lønarbejde.

Landets 300.000 akademikere er blandt de faggrupper, der i udpræget grad har fået en smagsprøve på, hvad fremtiden byder. Således var 46.000 akademikere ansat tidsbegrænset i 2014 mod kun 22.000 i 2001. Flere og flere bliver slet ikke ansat, men tager projektjob, arbejder freelance eller er honorarmodtagere.

Arbejdsliv, dagpengesystemet hidtil slet ikke har været gearet til at håndtere. Såvel større som mindre virksomheder, men i særklasse de helt små danske virksomheder, enmandsvirksomhederne, agter i stigende grad at benytte sig af freelancere. Hele 83 procent af enmandsvirksomhederne, der lægger opgaver ud, vurderer, at brugen af freelancere erstatter deres behov for fastansatte medarbejdere, viser Ase-undersøgelsen.

Mens knap hver anden virksomhed tilbage i 2002 alene bestod af ejeren, udgjorde de omkring 118.000 enkeltmandsvirksomheder i 2017 tre ud af fem danske virksomheder. Med andre ord steg antallet af enmandsvirksomheder i perioden med 19.000, mens antallet af virksomheder med ansatte faldt fra omkring 110.000 til knap 82.000. Så nok elsker danskerne den faste månedlige løncheck, men spørgsmålet er, hvor længe vi kan beholde den.

Se kronikken her: