Alt om at varsle dine medarbejdere hvis du ferielukker

12.03.2019

Holder du lukket i forbindelse med påsken i april, er det nu du skal varsle dine medarbejdere. I samme ombæring kan du varsle sommerferielukning – hvis det er aktuelt for din virksomhed.

Udarbejdet af Ase Selvstændig

Påsken banker på om en god måned. Overvejer du at lukke virksomheden ned i de dage der ikke er påske-helligdage, er der regler for hvordan du griber det an over for dine medarbejdere.

Som udgangspunkt fastsætter du medarbejdernes ferie ved en forhandling hvor du så vidt muligt skal forsøge at imødekomme deres ønsker. Det er god stil. I sidste ende er det dog dig der bestemmer hvornår dine medarbejdere skal holde ferie. For du skal naturligvis tænke på din virksomheds drift. Men du har en vigtig opgave i at varsle dine medarbejdere korrekt.

Ferie skal varsles
Når du som arbejdsgiver fastlægger dine medarbejderes ferie, skal den varsles. Her skelner du mellem hovedferie og restferie. Hovedferien udgør tre uger (15 dage), der skal ligge inden for perioden 1. maj til 30. september.

Restferien er de resterende 10 dage, som du kan placere hele året – fx omkring påske. Restferie skal varsles med mindst én måned. Så det er lige oppe over i forhold til påsken.

Hovedferien – som du fx kunne ønske at placere i juli, fordi det for mange er en død periode – skal du varsle med tre måneder. Så husk at regne baglæns, hvis du vil placere dine medarbejderes sommerferie.

Vær opmærksom på at der er regler for, hvor mange dage du skal give i sammenhæng for henholdsvis hovedferie og restferie. Du kan få helt konkret vejledning om dette ud fra netop din situation, hvis du vælger at blive medlem af foreningen Ase Selvstændig. Du er velkommen til at ringe på 7013 7013 og melde dig ind.

Hvordan skal du varsle konkret?
Der findes ingen lovkrav om hvordan du skal varsle ferie. Men som arbejdsgiver er det dig der har ansvaret for, at informationen er kommet frem til dine medarbejdere i ordentlig tid. Skriftlig varsling er altid en god måde at gøre det på, og jo før dine medarbejdere ved det, jo bedre. Skal man ud at bestille rejser til højsæsonen, er det rart for medarbejderne at kunne gøre det i bedst mulig tid – ikke mindst for pengepungens skyld.

Brug ansættelseskontrakten
Hvis du ved at din virksomhed hvert år fx vil have lukket i påsken ud over i helligdagene, eller at du altid vil holde sommerferielukket i uge 27, 28 og 29, kan du skrive det ind i dine medarbejderes ansættelseskontrakt. Så er din varsling altid på plads.