Sådan undgår du at snuble i en tidsbegrænset kontrakt

05.12.2019

Har du sæsonhjælp ansat på tidsbegrænset kontrakt, fx her op til jul, skal du være opmærksom, inden kontrakten udløber.

Udarbejdet af Ase Selvstændig

Der er flere grunde til at du bør være opmærksom på præcis hvornår en sæsonmedarbejders tidsbegrænsede kontrakt udløber. Faktisk både for din egen og medarbejderens skyld.

Hold styr på kontraktens udløb
Hvis du ikke på stående fod kan huske, hvornår din medarbejder præcis stopper, så tjek det lige. Det er fint at minde medarbejderen om det. Og det er også en mulighed for dig selv til at se på om du måske har brug for medarbejderen også efter kontraktens udløb.

Behold verdens bedste medarbejder
Hvis en tidsbegrænset ansat viser sig at være guld værd, og du derfor godt kunne tænke dig at beholde vedkommende ud over kontraktens datoer, så er det naturligvis muligt. Du skal i givet fald fastansætte vedkommende. Det kræver en helt ny kontrakt eller et tillæg til den tidsbegrænsede kontrakt.

Men vær opmærksom…
Kunne du godt tænke dig bare at beholde medarbejderen lidt længere, fx et par måneder, så er der langt strengere krav. En forlængelse af en tidsbegrænset kontrakt er nemlig kun mulig hvis der er en såkaldt "objektiv grund" til det. Det kan fx være at en anden (fastansat) medarbejder netop er på vej på barsel, og du således kan forlænge den tidsbegrænset ansatte med et barselsvikariat. Andre "objektive grunde" er sygdom, orlov eller graviditet.

Pas på - hvis I misser den tidsbegrænsede kontrakts udløb
Mens juleræset drøner derudaf, risikerer man at glemme alt om kontrakter og udløb. Men pas på. Hvis medarbejderen - af den ene eller anden grund - ikke stopper den aftalte dag, er ansættelsesforholdet med ét at betragte som en fastansættelse. Til trods for kontraktens ordlyd. Du hænger altså på medarbejderen, og han/hun skal nu have en almindelig opsigelse. Blot på grund af en forglemmelse. Kontrakten vil samtidig være mangelfuld. I værste fald kan medarbejderens fagforening kunne kræve en godtgørelse for dette.

Ase Selvstændig kan hjælpe dig – blandt andet med dine kontrakter
Et godt råd i forbindelse med at have tidsbegrænset ansatte, er at være vågen. Et andet råd er for 67 kr. om måneden at melde dig ind i foreningen Ase Selvstændig. Vi kan hjælpe dig hvis du er det mindste i tvivl om hvordan du fx skal skrue en kontrakt sammen, eller hvordan du skal gebærde dig som arbejdsgiver. Vi sidder klar til at hjælpe og rådgive dig på tlf. 7013 7013, hvor du også kan melde dig ind.