Selvstændige får nyt fællesskab og hjælp til hverdagens udfordringer

28.09.2020

Et nyt fællesskab for selvstændige erhvervsdrivende gør det nu lettere og mere attraktivt at starte og drive virksomhed i Danmark. Bag initiativet ”Selvstændige” står en række velrenommerede landsdækkende firmaer med en fælles målsætning om at fremme iværksætteri, øge succesraten for de små virksomheder og styrke selvstændighedskulturen.

Der er brug for konkret handling. Derfor er en bred alliance af aktører på tværs af brancher, blandt andre advokatfirmaet HjulmandKaptain, revisions- og rådgivningshuset Redmark, it-support firmaet Coworkit og det digitale markedsføringsbureau Adtention samt fordelspartnere som Zenegy på lønsystemer, Odeno på telefoni og Tryg på forsikring gået sammen med Ase om at tilbyde iværksættere og selvstændige hjælp til at løse de daglige udfordringer inden for revision, jura, skatteregler, forsikring, markedsføring, it- og telefoni samt HR-jura på fordelagtige abonnementsvilkår.

Samtidig tilbydes de en række fordele, der hidtil har været forbeholdt større virksomheder, pointerer initiativtager, Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase.

”Det skal være slut for de selvstændige med at bruge ressourcerne forkert, søge desperat og vilkårligt på nettet efter svar eller betale for dyre rådgivningstimer. Tanken med fællesskabet er at samle relevant viden, hvor selvstændige via selvstændige.com får adgang til blåstemplet viden og professionel rådgivning med den højeste kvalitet til abonnementspris. På den måde får de selvstændige langt bedre muligheder for at udvikle forretning i stedet for at bruge uforholdsmæssigt meget tid, penge og energi på bureaukrati og administrative opgaver, pointerer initiativtager, Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase.

Baggrunden er dyster. Vi har alt for få iværksættere, lige nu er iværksætteriet gået helt i stå, og Danmark er det land i Europa, hvor færrest blandt de beskæftigede lever af at være selvstændig erhvervsdrivende, understreger Ase-direktøren.

”Alt for få starter egen virksomhed, og alt for mange løber surt i tilværelsen som virksomhedsejer, typisk på grund af bureaukrati, indviklet regulering og bøvl. Det koster job og fremtidig værdiskabelse. Her midt i Corona-usikkerheden er der brug for sammenhold og konkrete initiativer, så selvstændige kan genvinde troen på fremtiden. Det nye fællesskab ”Selvstændige” tilbyder den enkelte en række konkrete fordele og hjælp til at tackle hverdagsudfordringerne og sikre virksomhedens udvikling. Det drejer sig ikke kun om at tale de selvstændiges sag og arbejde politisk for bedre vilkår for landets selvstændige erhvervsdrivende; men det er naturligvis en del af opgaven for os,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Ni ud af ti danske virksomheder har under ti ansatte. De helt små virksomheder er selve fundamentet under dansk erhvervsliv, men bliver ofte overset i forbindelse med regulering af love og regler og lider derfor under, hvad det medfører af administrative byder og bøvl i hverdagen, forklarer Karsten Mølgaard Jensen.


Advokat/HjulmandKaptain:

”Med samarbejdet giver vi medlemmerne nem adgang til råd og vejledning fra advokater på et højt specialiseret niveau. De selvstændige får hurtigt svar, uanset hvilket juridisk spørgsmål det drejer sig om, og de får tryghed i, at svaret også er rigtigt. Og nok så vigtigt, så håber vi, at vi via Selvstændige kan rådgive de selvstændige på forkant, inden et problem opstår, i stedet for at den selvstændige først søger råd, når noget er gået galt, og trådene skal redes ud,” siger Casper Nørgaard,managing partner. 

Revision/Redmark:

”Redmark tilbyder medlemmer af Ase en kompetent og nærværende rådgivning. Revisorer, rådgivere og specialister hos Redmark har et mangeårigt kendskab til de udfordringer, som de mindre og mellemstore virksomheder står overfor. Redmark kan derfor yde assistance og rådgivning, der ikke kun løser virksomhedernes udfordringer, men også ser fremad og skaber værdi. Effektivisering og det at lette arbejdsbyrderne, så virksomhederne kan holde fokus og bruge tiden på at udvikle og arbejde med deres virksomhed, er nøgleord,” siger Henrik Glanz,Redmark-direktør.

Digital/Adtention:

"Corona-virussens indtog har fået behovet og interessen for digitale løsninger til at eksplorere. Dog ved vi også, at mange selvstændige i det danske erhvervsliv har været hårdt ramt af den ekstraordinære situation, således at ressourcerne til bl.a. digitale løsninger er små. Derfor vil vi i Adtention gøre disse løsninger tilgængelige for de selvstændige, hvilket partnerskabet med Ase gør muligt," siger Dennis Frederiksen, direktør Adtention.

It/Coworkit:

CoworkIt er en virksomhed, hvis kunder befinder sig i det klassiske SMV-segment. I dette samarbejde med Ase er det CoworkIts mission at hæve bundniveauet, hvad angår IT-løsninger i de små virksomheder i Danmark. Vi ved, at der er alt for mange små virksomheder i Danmark, der håndterer deres IT med venstre hånd og dermed med stor risiko for deres data og sikkerhed. Digitaliseringen af SMV’erne starter her, og det ønsker vi at bidrage med,” siger Niels Laulund,direktør og medstifter.

Læs mere om tilbuddet til selvstændige

Se pressemeddelelsen Via Ritzau