A-kasse for journalister

Er du journalist? Eller måske journaliststuderende? Uanset hvad så er Ase et godt valg som a-kasse. Ase kan tilbyde dig økonomisk tryghed, hvis du en dag skulle miste dit job, og hjælper dig i arbejde når din uddannelse når sin ende.
Siden 2002 har Ase været en tværfaglig a-kasse, som rummer alle uanset beskæftigelse. Vores næsten 150.000 medlemmer, giver os en bred erfaring, og du kan derfor rolig vælge Ase, når det kommer til din økonomiske tryghed.

bliv medlem
Ase Jurister
Ase Baerbar

Så hvad kan Ase hjælpe mig med?

Dagpenge

Økonomisk sikkerhed ved ledighed

Som medlem hos a-kassen Ase kan du føle dig tryg, hvis du en dag mister dit job. Som medlem sikrer du dig dagpenge, og dedikeret hjælp til at komme tilbage i arbejde.
Alle a-kasser udbetaler det samme i dagpenge. Lige nu er satsen på op til 24.199 kr./md. i de første 3 mdr. (2024-tal).

Med lav ledighed blandt a-kasser i Danmark kan du være tryg hos os. Her er vi 100% dedikerede til at få dig tilbage i job.

Læs mere om dagpenge her

Lønsikring

Giver dig et højere rådighedsbeløb

Hos Ase a-kasse kan du købe vores attraktive lønsikring, hvis du er medlem hos os. En lønsikring er et smart valg til dig, der ikke er tilfreds med dagpengesatsen. Her får du nemlig et højere beløb udbetalt end dagpengesatsen. Faktisk er du sikret op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ledig. Samtidig får du markedets korteste karensperiode på blot 6 måneder, præmiefrihed ved ledighed, Tryg lægehotline og adgang til psykolog.

Beregn din lønsikring her

Online kurser

Stå stærkere på arbejdsmarkedet

Bliver du ledig som medlem af Ase, får du adgang til et væld af online kurser, som kan give dig inspiration til jobsøgningsprocessen og forbedre dine chancer for at få drømmejobbet. Måske mangler din jobansøgning gode idéer? Måske mangler du tips til at søge uopfordret? Hos Ase har vi netop det online kursus, der passer til dig.

Som ledig og medlem af Ase kan du også få hjælp af vores erfarne job- og karrierekonsulenter. De giver dig personlig sparring og vejledning, hvis du har brug for det.

Læs mere om online kurser her

Personlig sparring

Eksklusivt karriereforløb, designet til dig

Har du tegnet lønsikring hos Ase får du adgang til personlig sparring, som er et intensivt og skræddersyet jobsparring forløb. Fokus er at hjælpe dig tættere på dine karrieredrømme.

I fællesskab tegner vi et forløb, som gør du kommer i mål med dine ønsker. Det er op til dig, hvad dit forløb skal omfatte - vi hjælper dig i fællesskab.

Læs mere om personlig sparring her

Vælg fagforening ved siden af a-kasse

Og få juridisk hjælp og rådgivning omkring dit ansættelsesforhold

Hos Ase har du også mulighed for medlemskab hos vores fagforening, Ase Lønmodtager. Her står vores team af højt specialiserede jurister og advokater klar til at hjælpe dig med juridisk hjælp og rådgivning om dit ansættelsesforhold.

Tag f.eks. fat i Ase Lønmodtager, hvis du:

  • Har brug for rådgivning til ansættelseskontrakten
  • Bliver uretmæssigt fyret fra din stilling
  • Kommer ud for en arbejdsskade
  • Søger juridisk rådgivning ved opsigelse

Læs mere om vores fagforening her

Du opnår optimal tryghed og sikkerhed på jobfronten

Hvad koster det at være medlem hos Ase?

Det koster alene 527 kr./md. at være medlem af Ase a-kasse. Prisen er ens for alle vores medlemmer - om du arbejder inden for kommunikation, journalistik eller noget tredje.

Vores fagforening kan du være med i for blot 74 kr. ekstra pr./md. Det løber samlet op i 601 kr./md.

Kombinationen af a-kasse og fagforening gør er du er sikret økonomisk, men også juridisk.

 

Sådan skifter du til Ase a-kasse

Udfyld formularen nederst på siden, og så er du godt på vej til at blive medlem hos os. Hvis du er medlem af en anden a-kasse, hjælper vi dig med alt det praktiske. Det er vigtigt, at du IKKE melder dig ud af din nuværende a-kasse. Det klarer vi. På den måde foregår overflytning korrekt. Du mister ikke anciennitet. Det vil sige, at du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge.

Ase hjælper dig med at skifte a-kasse ved at:

  • Kontakte din nuværende a-kasse og ordne overflytningen
  • Sørge for at melde dig ud af din nuværende a-kasse
  • Sørge for at du bevarer din anciennitet, når du skifter a-kasse, så du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge