En god ansøgning og et perfekt CV er vejen til nyt job

Uanset om du arbejder for at leve, eller lever for at arbejde, så findes det rette job for dig – dit drømmejob.

Her kan du finde en masse gode råd og tips til, hvordan du står bedst, når det handler om CV og ansøgning. Du har også mulighed for at downloade skabeloner til både CV og ansøgning, som du kan bruge som inspiration til hurtigt at komme i gang.

mand arbejder på computer

CV & ansøgning

CV’et er det første, der efterspørges fra en kommende arbejdsgiver, og ansøgningen er salgstalen for dig selv. De skal begge afspejle dig, fagligt såvel som personligt! Få 5 gode tips herunder.

5 gode råd til CV'et

Når du skriver et CV er det vigtigt at du adskiller det fra din ansøgning. Hvor ansøgningen til tider er beskrivende og fortæller om de fremtidige jobopgaver, fortæller dit CV om hvad du tidligere har lavet.

  1. Skriv et fængslende og interessant resume - Dit resumé er en præsentation af dig og dine kompetencer. Her beskriver du kort din erfaring/baggrund. Vær sikker på, at det giver mening i forhold til den konkrete stilling, du søger. Fokus er på det, der gør dig attraktiv for modtageren i forhold til stillingen.
  2. Giv eksempler på dine kompetencer og tidligere erfaringer - brug punktform for at opstille punkterne på en overskuelig måde.
  3. Arbejdsgivere bruger i gennemsnit under 4 minutter på første sortering af CV'er i en ansøgningsrunde. Gør dit CV overskueligt og præcist.
  4. Et CV bør ikke være over 3 sider og, så vidt muligt, også kortere.
  5. Find et vellignende billede af dig selv til CV'et. Billedet må gerne være et seriøst og/ eller professionelt. Hvis det kniber, så kan du fx få en ven, veninde eller et familiemedlem til at tage et godt billede af dig.

5 gode råd til ansøgningen

Herunder finder du 5 gode fif til at skrive en god ansøgning. Husk at ansøgningen ikke må være en gentagelse af dit CV.

  1. Indledningen er vigtig - det er, sammen med overskriften, den som skal give arbejdsgiveren lyst til at læse mere. Prøv eventuelt at lade en ven, veninde eller familiemedlem læse din indledning og komme med feedback!
  2. Sælg dig selv fra en interessant vinkel. Drop de kedelige og monotone overskrifter og overvej hvordan du på en fængslende måde kan virke mere interessant for personen der skal læse din ansøgning. Det kunne fx være "I slår hovedet på sømmet ved ansættelse af mig!" i stedet for "Ansøgning som tømrer" - "Boost profitten med "Jeres nye energiske sælger" i stedet for "Ansøgning som sælger".
  3. Undgå standardvendinger, fx ".. holde mange bolde i luften" og beskriv i stedet hvordan virksomheden istedet vil opleve dig være fleksibel. Det vil hjælpe med at gøre din ansøgning mere præcis ift. det specifikke job og mere personlig.
  4. Start altid forfra! Vis at du er interesseret i jobbet ved at skrive en 100% specifik ansøgning til netop dét job og undgå at sende gamle ansøgninger afsted hvor du kun har ændret et minimum af ord og beskrivelser. Arbejdsgivere vil lynhurtigt smide ansøgningen bagerst, hvis de kan se at du ikke har gjort det umage!
  5. Brug tidligere erfaring(er) til at forklare hvordan du kan og vil løse opgaverne, beskrevet i jobopslaget. På den måde kan du fx skrive ".. Jeg kan med stor kompetence rådgive jeres kunder om haveoptimering, som jeg gjorde i 6 år ved ..."

Få 3 gode råd og styrk din ansøgning lige her!

gratis skabeloner

Vi har lavet gratis skabeloner, som du kan bruge til at få inspiration eller udfylde selv. Se de forskellige skabeloner og hent dem herunder.

 

Skabeloner til dit CV

Skabeloner til din ansøgning

endnu ikke medlem?

bliv medlem