Amu kurser

Det danske arbejdsmarked udvikler sig hele tiden, ligesom kravene til ansattes kompetencer ændres. Gennem AMU-kurser får både ufaglærte og faglærte mulighed for at udvikle faglige kompetencer, så de kan følge med kravene på arbejdsmarkedet

Hvad er et AMU-kursus?

AMU-kurser er korte kursusforløb, målrettet efter specifikke brancher og jobfunktioner. Du kan tage AMU-kurser enkeltvis eller sætte forskellige sammen efter behov, så de på den måde kan de passes ind i dit arbejdsforløb. Du kan for eksempel sammensætte et kursusforløb ved at kombinere teknisk faglige kurser med kurser inden for arbejdsorganisering.

Alle kurser er kompetencegivende og har til formål at dække ufaglærtes og faglærtes behov for kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Hvem kan tage et AMU-kursus?

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser og er efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder.

Derudover har selvstændige også mulighed for at tage et AMU-kursus.

Nogle AMU-kurser giver merit til erhvervsuddannelserne, og du kan få lavet en vurdering af dine kompetencer, så du sammen med skolen kan få sammensat et tilpasset uddannelsesforløb.

Kan jeg søge om tilskud til et tage et AMU-kursus?

Det er enten dig selv, eller din arbejdsgiver, der betaler for et AMU-kursus. Prisen variere alt efter, hvilken type kursus det er og hvor længe det varer. Betaler du selv, kan du søge om tilskud i form af VEU-godtgørelse eller befordringsgodtgørelse.

Læs mere om VEU-godtgørelse her

Læs mere om befordringsgodtgørelse her

Hvorfor Ase?

Hos Ase får du en professionel sparringspartner og en nærværende støtte. Vi er din hjælp til et godt arbejdsliv.

Ase er der for dig - både når du er i arbejde og hvis du skulle stå uden et arbejde. Vælg frit mellem:

  • Lønsikring
  • A-kasse
  • Fagforening

Se hvad ase kan tilbyde dig