VEU-godtgørelse

Der er masser af gode grunde til at efteruddanne sig - og med tilskud fra staten kan det også lade sig gøre økonomisk. Tilskuddet hedder VEU-godtgørelse (VEU står for voksen- og efteruddannelse), og det bliver givet til dig, der deltager i en erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, mens du er i arbejde som lønmodtager eller selvstændig.

Læs mere om, hvilke krav der er, og hvordan du søger VEU-godtgørelse her.

VEU-godtgørelse er til uddannelser til og med niveauet for erhvervsuddannelser. Det gælder altså en lang række uddannelser, der er målrettet arbejdsmarkedet, herunder AMU-kurser, individuelle kompetencevurderinger og f.eks. kurser i taxikørsel.

Det er Arbejdsgiverne Uddannelsesbidrag (AUB) som administrerer VEU-godtgørelse og tilskud til befordring. De kan hjælpe med spørgsmål på telefon 70 11 40 70.

Hvem kan få VEU-godtgørelse?

For at få VEU-godtgørelse må du ikke have en uddannelse, der er på et højere niveau end en erhvervsuddannelse eller lignende. Du skal desuden være i arbejde eller selvstændigt erhvervsdrivende (gælder dog ikke enkeltmandsvirksomheder).

Hvem får udbetalt VEU-godtgørelsen?

Hvis du får løn, samtidig med at du tager en efteruddannelse, er det din arbejdsgiver, der får VEU-godtgørelsen udbetalt. Hvis du ikke får løn under uddannelse, får du selv udbetalt beløbet. Der bliver i så fald trukket skat og ATP af godtgørelsen, inden den bliver udbetalt til dig

Hvordan søger jeg om VEU-godtgørelse?

 1. Find et kursus
  Voksenuddannelse.dk kan du finde og søge kurser inden for dit fag – eller det område, der interesserer dig. Du kan også finde en beskrivelse af, hvad de forskellige undervisningsforløb indeholder. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kursus, du har fundet, giver ret til VEU-godtgørelse, kan du tjekke det på www.uddannelsesguiden.dk.

  Før du tilmelder dig et kursus, er det en god idé at ringe til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) på telefon 70 11 40 70 for at være sikker på, at du kan søge VEU-godtgørelse til netop den uddannelse, du ønsker.

 2. Tilmeld dig, og søg om godtgørelse
  Før du tilmelder dig en efteruddannelse, skal du huske at få din arbejdsgivers accept af, at du deltager i kurset. Hvis din arbejdsgiver vil betale dig fuld løn, mens du er under uddannelse, er det ham eller hende, der skal søge om VEU-godtgørelsen.

  Hvis din arbejdsgiver ikke vil betale dig løn, er det dig selv, der skal søge om godtgørelsen.
  Både tilmeldingen til uddannelsen og ansøgningen om VEU-godtgørelsen foregår på Voksenuddannelse.dk.

 3. Udbetaling af VEU-godtgørelse
  Hvis det er dig, der har ansøgt om VEU-godtgørelsen, bliver pengene udbetalt til din NemKonto, når du har afsluttet dit kursus – og når AUB har fået besked fra uddannelsesstedet om, i hvilket omfang du har fulgt undervisningen.

Hvad er satsen for VEU-godtgørelse?

Satsen for VEU-godtgørelse er det samme som den dagpengesatsen, og pengene bliver udbetalt, når du afslutter din uddannelse.

Hvad med befordringstilskud?

Hvis du søger om VEU-godtgørelse til efteruddannelse, har du samtidig mulighed for at søge om befordringsgodtgørelse, hvis du har mere end 24 km transport hver dag til og fra dit uddannelsessted. Det er et tilskud efter fast takst, som staten giver til transportudgifter i forbindelse med uddannelsen.

Når du søger om VEU-godtgørelse på efteruddannelse.dk, er der et særligt punkt om befordringsgodtgørelse i ansøgningsformularen. Det skal du huske at udfylde.

Læs mere om befordringsgodtgørelse her

Kom godt videre

Hvorfor Ase?

Hos Ase får du en professionel sparringspartner og en nærværende støtte. Vi er din hjælp til et godt arbejdsliv.

Ase er der for dig - både når du er i arbejde og hvis du skulle stå uden et arbejde. Vælg frit mellem:

 • Lønsikring
 • A-kasse
 • Fagforening

Se hvad ase kan tilbyde dig