Feriedagpenge i påsken

08.02.2019

Hvis du vil holde ferie i hele påsken, skal du huske at søge feriedagpenge for Skærtorsdag, Langfredag og 2. påskedag. Ellers skal du nemlig søge job og stå til rådighed, som hvis du var på almindelige dagpenge.

Påsken byder på godt med helligdage, og det er oplagt at holde fri op til Skærtorsdag og dermed få en lille ferie ud af ugen.

Men her skal du være ekstra opmærksom. Skærtorsdag og Langfredag er nemlig såkaldte søgnehelligdage - dvs. helligdage, der ikke falder på en søndag. Det betyder, at du også skal søge feriedagpenge for de dage. Hvis du altså har feriedagpenge til gode. Er du i tvivl om det, kan du tjekke på mitase.dk.

Hvis du ikke søger om feriedagpenge for Skærtorsdag og Langfredag, modtager du almindelige dagpenge. Det betyder, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet på de samme vilkår som sædvanlig.

Hvis du for eksempel vil holde ferie hele uge 16 og frem til og med 2. påskedag, skal du søge feriedagpenge for de tre hverdage og de tre søgnehelligdage. Det er feriedagpenge for seks dage i alt.

Sidste frist for feriedagpenge for 2018/2019
Den 31. maj 2019 er sidste frist for at søge om feriedagpenge for det nuværende ferieår, som slutter den 30. april 2019. Ansøgningen om feriedagpenge finder du på 
mitase.dk. under feltet "Ferie".

Du skal give både Ase og dit jobcenter besked om, at du holder ferie. Vær dog opmærksom på, at du skal give dit jobcenter besked om din ferie, senest 14 dage før du holder den.

Hvis du ikke overholder tidsfristen, behøver jobcentret ikke respektere din ferie. De kan i det tilfælde indkalde dig til møder og henvise til arbejde.

Har du spørgsmål til feriedagpenge, er du som altid velkommen til at ringe til Ase på 7013 7013.