Gode råd om feriepenge når du er på dagpenge

02.04.2020

Du skal være opmærksom på, hvornår du hæver dine feriepenge. For når du hæver dem, får du ingen dagpenge i det antal dage, feriepengene dækker. Så tøv en kende.

Et godt råd til dig på dagpenge er at vente med at hæve dine feriepenge, indtil du rent faktisk holder ferie. For du bliver automatisk trukket i dine dagpenge for det antal dage, som dine feriepenge dækker. Dine feriepenge er i sin tid indbetalt netop til at give dig en indtægt, mens du holder ferie. Så vent med at hæve dem, til du holder fri, altså holder fri fra alle forpligtelserne ved at være uden arbejde – at stå til rådighed, at søge job osv.

Vi får automatisk besked fra Feriekonto, når du hæver dine feriepenge
Feriekonto fortæller automatisk Ase a-kasse, når du hæver dine feriepenge. Derfor modregnes feriepengene også helt automatisk i dine dagpenge. Så husk: Hæver du dine feriepenge straks du får dem til rådighed 1. maj (også selv om det er få penge), gælder princippet om direkte modregning i dine dagpenge. Har du feriepenge, der fx dækker 10 dage, så bliver du trukket for 10 dages dagpenge.

Beløber dine feriepenge sig til mindre end 1500 kr., udbetales de automatisk
Hvis dine feriepenge optjent i 2019 ikke overstiger 1500 kr., er den gode nyhed, at du kan betragte dem som en appelsin i turbanen. Du får dem nemlig automatisk udbetalt i juni 2020 uden skelen til, om du holder ferie eller ej. Men det gælder altså kun for et beløb, der ikke overstiger 1500 kr. Du kan se det som en slags bagatelgrænse.