Karriereskift

Ønsker du et karriereskift? Så er du ikke den eneste. Uanset om du ønsker at udforske nye jobmuligheder eller skifte branche, kan et karriereskift være en spændende rejse. Ase tilbyder dig den nødvendige vejledning og støtte til at navigere gennem denne forandring. Med vores ekspertise og omfattende ressourcer hjælper vi dig med at opnå succes i dit nye karriereeventyr. Udforsk dine muligheder, få mere viden, og lad Ase hjælpe dig med en smidig overgang.

Hvordan laver man et karriereskift?

Start med at reflektere over dine interesser og styrker. Hvad er du god til, og hvad kan du lide? Undersøg mulighederne for en ny uddannelse, eller find ud af, om du har et netværk, der kan hjælpe dig videre. Husk, at det aldrig er for sent at følge din passion. 

Forskellige årsager til et karriereskift

Listen over årsager til karriereskift er lang, da det sker oftere, end man lige tror. Derfor har vi også en del erfaring på området, som er en fordel, når vi skal hjælpe dig. Hos Ase har vi erfaret, at nogle af de typiske årsager til karriereskift er: 

  1. Manglende jobtilfredshed: Du kan føle dig utilfreds med dit nuværende job på grund af ensformighed, utilfredsstillende arbejdsforhold, dårlig ledelse eller mangel på vækstmuligheder.
  2. Ønske om bedre work-life balance: Nogle brancher kan kræve lange arbejdstider og højt stressniveau, hvilket kan føre til, at folk ønsker at skifte til en karriere med bedre balance mellem arbejde og privatliv. Dette kan også skyldes ændringer i livssituationen.
  3. Økonomiske årsager: Det kan være, at du ønsker at skifte karriere for at opnå en højere løn eller bedre økonomisk stabilitet.
  4. Alder og helbred: Med alderen kan det være, at du oplever helbredsproblemer eller begrænsninger, der gør det nødvendigt for dig at skifte til en mindre fysisk krævende eller mere fleksibel karriere. 
  5. Interesse for et nyt område: Måske har du bare udviklet en interesse for et nyt område eller en passion, som du ønsker at forfølge som en karriere.

 

Identificér problemet: Hvorfor ønsker du et karriereskift?

Inden du træffer en beslutning, så identificér problemet med dit nuværende job, og find ud af, om du selv har mulighed for at påvirke dit arbejdsliv i en bedre retning, så du kan få arbejdsglæden tilbage. Alt efter hvilken type arbejdsplads, du befinder dig på, kan det være mere eller mindre ude af dine hænder at gøre arbejdssituationen bedre. 

 

Arbejder du eksempelvis som sygeplejerske eller pædagog, er der selvsagt et bureaukrati, som kan stå i vejen for små og konkrete forbedringer. Men er du derimod en del af det private arbejdsmarked, kan du bedre kæmpe for din sag.

 

Det vigtigste er, at du ikke træffer nogle forhastede beslutninger. For det er altså en stor omvæltning at skulle skifte karriere, særligt hvis du allerede har været på arbejdsmarkedet i mange år. 

 

Vigtige overvejelser

Når du har identificeret problemet med dit nuværende arbejde, så overvej derefter, om det egentlig er hele karrieren, der skal skiftes. Eller kan du blot nøjes med at finde en ny arbejdsplads med eventuelle bedre vilkår, kolleger eller det, du har brug for? 

 

Spørg også dig selv, hvad du ønsker at få ud af en fremtidig karriere, og om omkostningerne ved skiftet kan betale sig i forhold til udbyttet. Dette kræver en analyse af både konsekvenser og muligheder, som du med fordel kan lave i samarbejde med din fagforening, der har erfaring med karriereskift og god viden på området. Få gratis karriererådgivning hos Ase.  

 

Sidst med ikke mindst skal du lave en god plan for, hvordan du vil nå dit mål om et karriereskift. Herefter er det vigtigt at tage små skridt, så processen ikke føles overvældende, og du rent faktisk kan opnå målet.  

 

Hvad skal du så nu lave?

Et karriereskift behøver ikke altid være forårsaget af utilfredshed med dit nuværende karrierevalg. Det kan også blot være, du har en særlig passion eller hobby, som du ønsker at bruge alt din tid på. 

 

Går du derimod en usikker fremtid i møde, hvor du ikke helt ved, hvad du skal lave? Så giver dig nogle gode råd med på vejen. 

 

Forfølg dine interesser og passioner

Overvej først og fremmest, om du har en hobby, som eksempelvis strik, keramik eller kunstmaling, som du elsker og i virkeligheden er ret god til. Kunne du tjene penge på dine evner? Så er det måske værd at forfølge. Start i det små, indtil du har opbygget et navn for dig selv, og hav eventuelt et deltidsjob ved siden af, som du kan bruge til at få økonomien til at hænge sammen, indtil du kan leve af din hobby. 

 

Hvad er du god til?

Et succesfuldt karriereskift er betinget af, at du laver noget, du i forvejen er god til. Dit arbejdsliv er nemlig allerede påbegyndt, og du vil altså ikke have lige så meget erfaring som andre i branchen. Så hvad er du god? Måske er du omsorgsfuld og god til mennesker? Det kan også være, at du er god til tal og elsker at sidde med regnskaber?

Sidder du med et uudnyttet potentiale, så spørg dig selv, hvordan du ville have det med at beskæftige dig med det til dagligt. Føles det godt, og opfylder det kravene til dit karriereskift? Så tag det næste skridt.

Få sparring om karriereskift

Du bør altid benytte dig af en professionel karriererådgiver, før du beslutter dig for at skifte spor. Det kan du få som medlem af Ases fagforening. Vi kan både give dig sparring på dit nuværende arbejdsforhold, rådgive dig om dine bedste muligheder fremadrettet og klæde dig på til at nå dine mål bedst muligt. 

 

Kontakt os med det samme, så du kan komme videre i processen. Er Ase ikke din fagforening? Så kan du nemt og hurtigt blive medlem ved at oplyse os om dine præferencer til medlemskab samt dine kontaktinformationer.

book karriererådgivning