5 råd til onlinemødet

De fleste er efterhånden ved at være vant til at skulle mødes online i stedet for fysisk. Selv om mange glæder sig til at kunne slippe for fraser som "du har glemt at tænde for lyden" eller "kan I se noget nu?", så er det digitale møde for andre kommet for at blive. 

Så hvordan får man succes med onlinemødet? Vi giver dig vores bedste råd herunder

Om det er tid til et teammøde, en 1:1 eller en workshop over computeren, er der en række faste ting, som du i hvert fald kan tage med dig og bruge i dit arbejdsliv. Der kan være forskellige nuancer i de forskellige mødeformer, men med disse overordnede råd, går du ikke galt i byen. 

Brug dem og bliv en haj til det digitale møde. 


Alt det praktiske - få styr på det!

 

1) Test din højtaler og mikrofon inden mødet
Det virker så banalt, men det er så vigtigt. Ingen gider bruge de første ti minutter på at vente på, at du får din teknologi i orden. Så test det af inden mødet, så du ved, at det hele fungerer. 

2) Skal du lave en præsentation, så øv dig
Nej, du behøver ikke øve dig på en 1:1 samtale med en kollega, men hvis du skal lave et oplæg for flere personer, er det rart at have øvet det igennem - uanset om det er et fysisk eller digitalt møde. Ved onlinemødet kan det dog være særligt godt at øve sig inden, da det kan virke noget anderledes at tale ind i en computer fremfor et lokale fyldt med mennesker.

Omgivelserne:

 

3. Tænk over, hvor tæt du sidder på kameraet og hvor meget af dig, man kan se
Vi bruger vores kropssprog rigtig meget, når vi taler med andre - og det kan gå tabt i onlinemødet, hvis du sidder for tæt på skærmen. Vil du derfor gerne have dit budskab bedre igennem og bibeholde lidt mere af det "personlige" fra det fysiske møde, så tænk over at placér dig ved kameraet, så du kan få det meste af din overkrop og dine arme med. 

4. Tænk over lyset
Et andet vigtigt element er lyset i det rum, du sidder i. Hvis du f.eks. sidder du foran et vindue, risikerer du at blive en sort silhuet. Sørg derfor hellere for, at der er enten en god oven-belysning eller du har lyset mod dig. Det gør det hvert fald nemmere at se dig.

 

Selve mødet:

 

5. Tal tydeligt og klart, og hold øjenkontakt 
Til et online møde kan der være en tendens til at kigge andre steder hen end på den person man taler med - men vær bevidst om at have øjenkontakt med din modtager, for det kan gøre en stor forskel. Det kan også være ekstra vigtigt at tænke over din stemmeføring - hvis du f.eks. har tendens til at mumle lidt eller snakke meget hurtigt, kan det let forstærkes digitalt. Så hav fokus på at tale tydeligt - og brug gerne et headset, hvis du har et, da det afhjælper rumklang og akustik.

9. Forbered til og hav dine ting parat
Som til alle andre møder - forbered dig inden, så du er helt klar. Og så husk selvfølgelig også at tænde for kameraet, så dine kollegaer kan se dig :-) 

 

Læs også: Find din work-life-balance

 

Bliv bedre til at udvide og bruge dit netværk gennem kaffe- og netværksmøder. Lyt med her. 

flere gode råd i dit arbejdsliv?

Vil du have flere råd i dit arbejdsliv, hjælp til fremdrift karrieren og ro på økonomien ved ledighed? Meld dig ind i Ase på mindre end fem minutter

meld dig ind