Skriv en ansøgning, der skiller sig ud i mængden

06.02.2017

Hos Ase bliver vi ofte mødt af vores medlemmer med en forestilling om, at de skal gøre noget helt ekstraordinært, for at blive bemærket i den høje stak af ansøgninger. De spørger eksempelvis, om de skal sende deres ansøgning på farvet papir for at skille sig ud, eller om de skal udforme deres ansøgning som en brochure eller et katalog.

Svaret er at med mindre du søger et job, hvor det giver mening at fremhæve dine kreative evner, fx hvis du er grafiker, så er det ikke den måde, du skal gøre dig bemærket på.

Det gælder i stedet om at skille sig ud både fagligt og personligt. Den bedste måde at gøre det på, er ved at sælge dig selv på de kompetencer, som er relevante for stillingen.

Gode råd til ansøgningen

  • Research – Ring til virksomheden

Det er ikke nok, blot at skrive en ansøgning ud fra stillingsopslaget. Du skal tæt på jobbet. Det er derfor en god idé at ringe til den kontaktperson, som ofte står nævnt i stillingsopslaget.
Du kan her få svar på dine spørgsmål og få værdifuld information, som du kan bruge i din ansøgning. Det giver dig langt større mulighed for lave en ansøgning, der rammer plet.

  • Beskriv din motivation for at søge stillingen

Det er ikke nok at skrive, at du synes jobbet virker spændende. Vær konkret om årsagen til, at du søger netop det her job. Er det fx kombinationen af opgaver, virksomhedens profil eller har du en interesse i deres produkter eller services?

Det er vigtigt at vise, at man er motiveret, fordi det viser virksomheden, at du har drivkraft. Det siger noget om din tilgang til arbejdet og at du ikke bare søger af nød, men fordi du vil have præcist dette job.

  • Tag udgangspunkt i stillingsopslaget

Selvfølgelig skal du nævne dine personlige og faglige kompetencer, men du skal især lægge vægt på de kompetencer som arbejdsgiveren eftersøger. Også selvom de kompetencer måske fyldte mindre i din tidligere ansættelse.

Alt for ofte fokuserer ansøgere på de forkerte kompetencer. Står der for meget irrelevant, så drukner det relevante, og din profil kommer til at stritte i for mange forskellige retninger.

Jo tættere man kommer på ønskescenariet for arbejdsgiveren, desto større chance er der for at komme til jobsamtale.

Du bør dog undgå at ligge alt for tæt på de formuleringer, der er brugt i jobopslaget. Arbejdsgiveren skal kunne se, at din personlighed skinner igennem, og at du ikke bare gentager, hvad de søger.

  • Udelad personlige oplysninger

Din ansøgning skal være kort og præcis (maks. en A4 side), og kun indeholde relevante, faglige informationer.

Derfor skal man i de fleste situationer udelade personlige oplysninger, så som ens civilstatus, hvor man bor og hvad man laver i sin fritid. Med mindre de kompetencer, som kommer fra ens fritidsliv, kan bruges i stillingen, er det overflødigt. Du kan i stedet lave et kort afsnit om det i dit CV.