Hjælp til moms og bogføring

06.08.2019

For dig der afregner hvert kvartal, er 2. december sidste frist for at indberette moms til Skattestyrelsen for tredje kvartal 2019. Skattestyrelsen hjælper dig på vej med redskaber.

Udarbejdet af Ase Selvstændig

Indberetning af moms foregår i TastSelv Erhverv hos Skattestyrelsen. Men har du brug for at blive hjulpet på vej, er skat.dk/huskmoms et godt sted at starte. Her finder du ind til både forklaringer og grafikker, ligesom du kan tilmelde dig en række gratis webinarer – herunder om regnskab og fradrag.

Bogføringsguide til dig der har en momspligtig enkeltmandsvirksomhed uden ansatte

En del selvstændige er ikke helt klar over præcis hvad der kan trækkes fra, og hvordan forskellige typer bilag skal bogføres. Derfor har Skattestyrelsen udarbejdet – og udbygget – deres Bogføringsguide. Her kan du få svar på hvordan du kan bogføre alt fra bilvask, bøder og bøger til forsikringer, forbedringer og forretningsmiddage.

Guiden er gearet til enkeltmandsvirksomheder uden ansatte, men med momspligt. Guiden leder dig igennem din bogføring ved at stille dig spørgsmål om de enkelte udgifter og bilag, og svarer dig ved at fortælle hvordan bilaget skal bogføres skatte- og momsmæssigt korrekt.

Husk at sidste frist for momsindberetningen er 2. december.