Op til den nye ferielov træder i kraft...

06.08.2019

Hvis du gerne vil vide hvad der i grove træk sker op til en ny ferielov er fuldt indfaset i september 2020, så læs med her.

Udarbejdet af Ase Lønmodtager

Den nye ferielov, som du muligvis allerede har hørt om, bliver indført på baggrund af et krav fra EU. Det indebærer, at vi går fra et princip om at perioden for optjening og afholdelse af ferie med betaling er forskudt, til – fra september 2020 – et princip om at perioden for optjening og afholdelse af ferie med betaling er samtidig. ”Samtidighedsferie” kaldes det nye princip.

Det betyder i samme åndedrag, at vi er på vej ind i en overgangsperiode, hvor der i store træk sker følgende:

Feriemidler indefryses til du går på pension
Frem til den 31. august i år vil de feriemidler, du går og optjener – og har optjent siden starten af 2019 – blive brugt som de plejer. Du vil have hvad der svarer til 16,7 betalte feriedage til at holde sommerferie for i 2020.

Fra 1. september 2020 går vi som nævnt over til at kunne afvikle vores ferie løbende i takt med optjeningen. Hver måned optjener du 2,08 dage som du kan afholde straks.

For at overgangen til dette nye princip skal gå op, vil alle de feriemidler du optjener mellem 1. september 2019 og 31. august 2020, blive placeret i en feriefond. Disse penge vil du få udbetalt fra fonden den dag du går på pension.

Du går ikke glip af noget
Da dine feriemidler fra overgangsperioden placeres trygt i en feriefond, går du ikke glip af nogen penge. Det er blot et teknisk greb.

At der i det hele taget laves en ny ferielov hænger sammen med EU’s krav om, at dem der kommer på arbejdsmarkedet for første gang, ikke skal vente i op til 16 måneder før de kan afholde betalt ferie. Forskellen for dem i forhold til dig er så blot, at de ikke har en portion penge der ligger og venter på dem den dag de går på pension. Det har du.