samtaler med ase-karriererådgiver førte til drømmejob

Et uventet og overraskende godt tilbud om karriererådgivning var helt afgørende for, at Helene Olsen, Ishøj, efter en kortere ledighedsperiode lykkedes med et brancheskift og i maj landede drømmejobbet. Næppe havde den 28-årige bilmekaniker meldt sig ledig, før hun blev kontaktet af job-og karrierekonsulent Pia Kristensen fra Ase.

 

”Jeg vidste faktisk ikke, at jeg havde ret til den ordning, når jeg havde en lønsikring. Men da Pia ringede og spurgte, om jeg ville, sagde jeg selvfølgelig ja, ja – for det kostede mig ikke noget. Det viste sig at være en kæmpe bonus for mig at være med i sådan et forløb. Jeg tror simpelthen ikke, at jeg var nået så langt, hvis jeg ikke havde fået den hjælp,” siger Helene Olsen.

Efter at være uddannet som mekaniker arbejdede hun på et værksted med såvel reparation af biler som diverse servicefunktioner, inden Helene Olsen i 2016 fik ansvaret for kundeservice i gartnerivirksomheden GCO-Øko. Men bilbranchen trak og i forbindelse med ledighedsperioden trængte ønsket om at komme tilbage til sit gamle fag sig på. Og her var Pia Kristensen en stor hjælp.

”Vi snakkede om, hvad drømmejobbet var – og vi havde en fælles forståelse for, hvor jeg gerne ville hen. Så når jeg fandt nogle jobopslag og var lidt i tvivl, var hun god til at indgyde mig optimisme og sikre, at jeg havde superskarp ansøgning og cv. Mine tidligere job havde jeg fået gennem netværk. Så det her med at skulle søge et rigtigt job var lidt angstprovokende, og jeg følte mig slet ikke klædt på til det. Men med Pias hjælp blev jeg bare helt vild stærk og selvsikker. Jeg fik styr på mit materiale og på at forberede mig til eksempelvis jobsamtaler,” siger Helene Olsen.

Under forløbet havde Helene Olsen seks samtaler med Pia Kristensen og kontakten tilpasset behovet.

”Jeg kunne kontakte Pia når som helst. Hun var rigtig god til at svare tilbage på mine mails, virkelig imødekommende og sagde bare, at jeg bare kunne sende en mail, så kunne hun altid finde tid til at tale med mig, ringe mig op eller tag den på mail. Pia var god til at guide mig i forhold til, om jeg gik i den rigtige retning. Planen lykkes, og takket være forløbet hos Ase er jeg tilbage i bilbranchen som customer consultant i servicecenteret hos en bilimportør,” siger Helene Olsen.

For mange kan det virke svært eller måske ligefrem uoverskueligt at komme i mål med ønskerne for fremtiden. Men heldigvis er der hjælp at hente. Hvis du som Ase-medlem tegner en lønsikring, kan du få op til 80 procent af din nuværende indtægt, hvis du bliver ledig. Men måske endnu vigtigere kan du som Helene Olsen få glæde af et forløb med personlig sparring.

Her får du gennem et skæddersyet forløb med en personlig sparringspartner sat spotlight på dit job, dine drømme og din personlige profil. Forløbet er individuelt og målrettet dig, og Ases jobudviklingskonsulent hjælper dig med at se mulighederne – lige fra hvordan du kan søge dit næste job til kortlægning af dine kompetencer og forberedelse til jobsamtale. Alt tilpasset dit behov.