Sådan laver du en case til din jobsamtale

Du er indkaldt til 2. samtale og skal forberede en case til jobsamtalen. Få svar på, hvad løsning af en case indebærer, hvor meget skal du forberede dig, og hvor lang tid denne type samtale typisk varer. 

Hvad er en case? 

En case til en jobsamtale er en faglig opgave, som du bliver bedt om at løse og fremlægge for virksomheden til selve jobsamtalen. Casen tager oftest udgangspunkt i en realistisk udfordring, et scenarie eller en problemstilling, som du vil kunne møde i den pågældende stilling, når du er blevet ansat. 


Fordelene ved at bruge en case i ansættelsesprocessen
 

Der er fordele både for dig og virksomheden i at bruge en case til jobsamtalen.

Casen giver virksomheden et indblik i, hvordan du arbejder i praksis og løser konkrete og realistiske problemstillinger og i den forbindelse din faglighed, dine kompetencer og færdigheder. Det giver dem også et mere nuanceret billede af dig, og hvad du kan bidrage med til teamet.

Fordelen ved en case for dig er, at du netop får mulighed for at vise dine faglige kompetencer og færdigheder. Men du får også mulighed for at se, om du synes dine eventuelt kommende arbejdsopgaver er interessante, og du får en fornemmelse af, om det er en virksomhed, du har lyst til at arbejde i. 

 

Hvornår bliver du præsenteret for en case i rekrutteringsforløbet? 

Hvornår du bliver præsenteret for en case i rekrutteringsforløbet afhænger af, hvor meget tid og hvor mange ressourcer der er er afsat til selve ansættelsesprocessen. Derfor kan du støde på en case både ved 1., 2. og 3. samtale. 


Typer af cases du kan møde til jobsamtalen
 

Der findes flere forskellige typer af cases. Hvilken type case, virksomheden benytter sig af til jobsamtalen, varierer alt efter branche og typen af job, du har søgt.

Vi har samlet de 5 mest almindelige cases, du kan støde på i jobsøgningsprocessen. 

Kandidatledet samtale

En kandidatledet samtale er ret lige til. Her skal du, som kandidat, nemlig på banen. Intervieweren stiller dig et åbent og forholdsvis bredt spørgsmål, som du herefter skal svare på. Det kan være et spørgsmål, hvor du skal vurdere, hvorvidt virksomheden bør træde ind på et nyt marked, eller hvordan de, i din optik, bedst rammer en bestemt eller måske ny målgruppe. 

Interviewerledet samtale

I en interviewledet samtale skal du svare på et åbent spørgsmål ved hjælp af flere uddybende spørgsmål. Hvis spørgsmålet fx er, om virksomheden skal ekspandere til et nyt marked, kan de efterfølgende uddybende spørgsmål relatere sig til, hvordan vil du gribe en markedsanalyse an, lave en marketingkampagne, introducere virksomhedens produkt på det nye marked osv. 

Skriftlig case til jobsamtale

Er du blevet bedt om at forberede en skriftlig case til din jobsamtale, vil du blive interviewet på baggrund af dine svar. Dit svar danner derfor grundlag for hele samtalen, og du vil ofte skulle redegøre for hvorfor og hvordan, du er kommet frem til din løsning. 

Gruppefokuseret case

I en gruppefokuseret case vil du blive placeret i en tilfældigt udvalgt gruppe. Her skal I arbejde sammen om at løse en bestemt case eller opgave. Denne type case har til formål at evaluere dine evner til at samarbejde med andre. 

Den forberedte case

I denne type case skal du, som overskriften lyder, forberede dig hjemmefra og herefter præsentere din analyse og løsning. 

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp og rådgivning til enten 1., 2. eller 3. samtale, kan du som medlem hos Ase få dybdegående rådgivning hos en af vores dygtige konsulenter. Du kan også året rundt komme på vores gratis onlinekurser med fokus på jobsøgning eller lytte til vores podcasts om jobsøgning og trivsel. Kontakt os for at høre mere.

Er du endnu ikke medlem og ønsker at benytte dig af vores råd og sparring i forbindelse med jobsamtalen, dine faglige kompetencer eller noget helt tredje, kan du nemt og hurtig melde dig ind.

Meld dig ind i Ase

 

Læs også