CV skabelon og gode råd til dit CV

Her kan du finde CV skabeloner du kan downloade og læse meget mere om, hvordan du skriver et godt CV. 

Forskellen på ansøgning og CV

Når du skriver et CV, er det vigtigt, at du adskiller det fra din ansøgning. Ansøgningen er beskrivende og fortæller om de fremtidige jobopgaver, mens dit fortæller CV, hvad du tidligere har lavet.

Vidste du at.. Arbejdsgivere bruger i gennemsnit mindre end 4 minutter på førstesortering af CV’er i en ansøgningsrunde?

 

Gratis CV skabelon

Det er vigtigt at dit CV passer til din jobprofil. Derfor har vi lavet 4 forskellige CV skabeloner med hver deres moderne udtryk og design. Alle CV-skabeloner findes i kronologisk og en kompetence version. Her finder du den første skabelon, som du gratis kan downloade i Word-format.

Eksempel på kronologisk CV Eksempel på kompetence CV
CV skabelon - kronologisk CV skabelon - kompetence

 

 

Flere CV skabeloner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her og få adgang til yderligere 3 moderne CV-skabeloner, som du kan udfylde allerede i dag. Så er du godt i gang! 

Hvordan laver jeg et godt CV?

Når du skriver et CV, er der nogle punkter, som typisk er en god idé at have med. Vi præsenterer dig her for disse punkter og uddyber tankerne bag hvert punkt.

Personlige oplysninger

Navn, adresse, tlf., mail, fødselsdato, civilstand.

Foto

Tænk over din fremtoning i forhold til den konkrete jobsøgning.

Resume

Dit resumé er en præsentation af dig og dine kompetencer. Her beskriver du kort din erfaring/baggrund. Vær sikker på, at det giver mening i forhold til den konkrete stilling, du søger. Fokus er på det, der gør dig attraktiv for modtageren i forhold til stillingen.

Kompetencer

De kompetencer, oplevelser, erfaringer, som er relevante i forhold til stillingen, skal fremhæves klart og tydeligt.

Erhvervserfaring

Omvendt kronologisk orden, dvs. start med den seneste ansættelse. Beskriv specifikke arbejds- og ansvarsområder og evt. resultater. Uddyb de stillinger og opgaver/kompetencer, der er relevante for den konkrete stilling.

Uddannelse

Start altid med din seneste uddannelse.

Kurser

Nævn de kurser der giver mening for modtageren i forhold til den konkrete stilling, du søger. Kald evt. afsnittet: ”Relevante kurser”.

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde kan beskrives på samme måde som erhvervserfaringen.

IT-kompetencer

Nævn de IT-kompetencer som er relevant i forhold til den konkrete stilling.
Lav en overskuelig niveauinddeling fx: Superbruger, bruger, kendskab.

Sprog

Lav en overskuelig niveauinddeling fx: grundlæggende, middel, flydende, modersmål.
Differentier mellem mundtlig og skriftlig, hvis der er forskel.

Fritidsinteresser

Skriv hvad du laver i din fritid – det kan gøre det nemmere for modtageren at huske netop dig fra de andre ansøgere, da det personliggør dit CV.

Referencer

Man kan lade være med at skrive referencerne i sit CV og evt. blot skrive: ”Referencer haves og medbringes gerne ved jobsamtalen”.

Tip! Fordelen ved at vente med at give referencen til samtalen er, at man selv kan nå at ringe til sine referencer efter samtalen for at underrette dem om, at de måske bliver ringet op og hvad det drejer sig om. På den måde kan de forberede sig lidt på, hvad der er relevant at fremhæve i forhold til den konkrete kontekst, når opkaldet kommer

Forskellige CV typer

Generelt skelnes der mellem to typer CV - kronologisk og kompetence CV. 

Kronologisk CV

Det kronologiske CV er specielt velegnet til dig, som har et par års erfaring, og en sammenhængende rød tråd i dine ansættelser. I det kronologiske CV lister du dine tidligere ansættelser og uddannelse i omvendt kronologisk rækkefølge, så de nyeste præsenteres øverst og de ældste nederst.

Det kronologiske CV er det mest kendte CV blandt arbejdsgivere, primært fordi det giver et nemt og overskueligt overblik.

Mangler du erfaring, har huller i dit CV eller ønsker at skifte branche, bør du overveje i stedet at bruge kompetence CV’et.

Kompetence CV

Et kompetence CV bliver også kaldet et funktionsopdelt CV, da udgangspunktet er dine kompetencer. Du kan målrette dine kompetencer, så de taler direkte ind i det job, du er interesseret i.

Den væsentligste fordel er, at du kan samle dine kompetencer, også selv om du har fået dem gennem forskellige jobs og uddannelser. Kompetence CV er derfor specielt velegnet, hvis du ikke har ret meget erfaring.

7 gode råd til dit CV

  1. Hold dit CV kort og overskueligt - max. tre sider.
  2. Kontroller altid for stavefejl. Få evt. andre til at læse dit CV - man nemt overse egne slåfejl.
  3. Brug overskrifter, fed, understregning og punkttegn til at skabe overskuelighed.
  4. Kom med eksempler på dine kompetencer og tidligere erfaringer
  5. Vælg en læsevenlig skrifttype fx Arial, Verdana, Tahoma, Calibri, Times New Roman.
  6. Sæt et vellignende billede på din ansøgning. Billedet må gerne være seriøst/professionelt og tænkt altid over din fremtoning i forhold til det konkrete job.
  7. Målret altid dit CV til det job, du søger - send derfor ikke et standard CV.

Skabeloner til din ansøgning

Hvis du mangler inspiration til ansøgningen, kan du klikke på nedenstående link for at finde vores ansøgnings skabeloner

Gratis skabeloner til din ansøgning