En god afslutning på din ansøgning

Når du skal skrive en jobansøgning til dit drømmejob, er det vigtigt at være skarp - fra start til slut. Det er en udbredt tanke, at afslutningen ikke har særlig stor betydning for ansøgningen, men det modsatte er faktisk tilfældet. En stærk og spændende afslutning kan være lige præcis det, der efterlader arbejdsgiveren higende efter at høre mere om dig og dine kompetencer.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan skrive en afslutning, der forøger din chancer for at blive indkaldt til en jobsamtale.

Hvordan afslutter jeg en ansøgning? 

Den gode afslutning på en motiveret ansøgning handler om kort at opsummere, afrunde og binde en sløjfe på ansøgningens røde tråd. Afslutningen skal understrege din motivation for at søge jobbet, vise din selvtillid og give læseren lyst til at høre mere om dig. 

 

Eksempler på en skarp afslutning

En god afslutning kan selvfølgelig ikke stå alene. Derfor skal du sørge for at gøre dig umage hele vejen igennem ansøgningen. Dine faglige og personlige kompetencer skal skinne tydeligt igennem og du skal fange læserens opmærksomhed med en fængende overskrift. Du kan med fordel tage et kig på vores tips til at skrive den gode ansøgning, inden du fokuserer på afslutningen. 

 

Herunder kan du se et godt eksempel på en afslutning, der viser din motivation og afslutter med at binde den røde tråd sammen. Hvis du gør det, er der større chance for, at du havner i “ja-bunken”. Du er velkommen til at bruge vores eksempel eller blot lade dig inspirere. Men husk at tilpasse eksemplet til din egen ansøgning og personlighed, sådan at du er tro mod dig selv og dine evner:

 

“Jeg søger jobbet som (…) hos jer, fordi jeg er motiveret af arbejdsopgaverne og ønsker at være med på jeres virksomheds imponerende vækstrejse. Jeg ser store muligheder for at kunne skabe konkrete resultater for (...) med mine kompetencer, mens jeg har fokus på udvikling og at tilegne mig den nyeste viden på området. 

 

Jeg håber, at denne ansøgning har vakt jeres interesse, så jeg kan få lov til at fortælle mere og lære jer bedre at kende til en samtale.” 

 

Husk, at afslutningen stadig skal have fokus på selve stillingen - den må du aldrig slippe af syne. Hvis du samtidig kan skille dig ud med en lidt anderledes afslutning, så du ikke forsvinder i mængden mellem alle klichéerne, har du rigtig gode chancer. Det er okay at vise selvtillid samt lidt kækhed, hvis sidstnævnte altså ligger naturligt til dig.  

 

Den virkelige afslutning på jobsøgningen

Det er skønt, når man endelig får sendt sin ansøgning afsted. Men svartiden kan føles uendelig lang - især hvis det er drømmejobbet, du ønsker mere end noget andet. I virkeligheden er din jobsøgning slet ikke slut ved det sidste punktum i din ansøgning. Hvis du virkelig ønsker jobbet, skal du ikke slippe dem så let. Trækker ventetiden ud, kan du ringe og følge op på ansøgningen og samtidig vise din motivation og evne til at være proaktiv. Får du en afvisning, kan du snakke med dem om årsagen, få god feedback og forsøge at holde dig tæt ved ilden. Måske åbner der sig en mulighed senere. 

 

Få gode råd til resten af jobsøgningen

Bliver du kaldt til samtale, skal du i gang med forberedelserne. Vi har hos Ase nedskrevet vores anbefalinger og gode råd til jobsamtalen, så du kan blive klar og selvsikker. 

 

Vi har desuden også masser af tips til at skrive det skarpe CV. Mange virksomheder læser faktisk først dit CV igennem og beslutter herefter, hvorvidt du og dine faglige kompetencer er relevante nok til også at læse din ansøgning. CV’et er altså ret vigtigt.  

 

Har du brug for hjælp til jobsøgningen af en dygtig konsulent, kan du som medlem få dybdegående rådgivning. Kontakt os for at høre mere.