Hvordan formulerer jeg en god overskrift i ansøgningen?

Drop den standardiserede overskrift i din ansøgning. En målrettet overskrift giver en potentiel kommende arbejdsgiver lyst til at læse din jobansøgning igennem. Vi giver dig nogle gode input og eksempler med på vejen, så du kan ramme plet med din ansøgning.

Hvorfor er en god overskrift vigtig?

Mange vælger at gå med den sædvanlige: “vedrørende stillingen som x”, hvilket i og for sig godt kan være korrekt. Formålet med den gode overskrift er dog at skille sig ud fra bunken, så arbejdsgiveren bliver nysgerrig på mere.

Med en god og fængende overskrift i din jobansøgning, kan du med få ord nå at fortælle arbejdsgiveren om, hvem du er, og hvad du kan tilbyde.

Hvordan griber man det an?

Du kan starte med at svare på disse to spørgsmål:

  1. Hvad søger virksomheden?
  2. Hvilke af mine kvalifikationer er vigtigst i stillingen?

På den måde kan du lettere matche det efterspurgte i jobopslaget eller fremstå relevant for virksomheden ved en uopfordret ansøgning. Det er vigtigt at målrette overskriften til den konkrete stilling og arbejdsplads - undgå derfor standard overskrifter. 

Lader du dig inspirere af jobopslaget og deres overskrift, kan et godt tip være at bruge synonymer til deres udtryk frem for at kopiere ordene direkte. Husk, at der skal være en rød tråd fra din overskrift i ansøgningen og ned gennem selve teksten.

Læs mere: Sådan skriver du den gode ansøgning

 

Få dine personlige og faglige kompetencer ind i overskriften

Dine kompetencer skal sætte ord på, hvad du personligt og fagligt kan bidrage med. Find nogle nøgleord, som indfanger både indholdet i stillingen samt dine faglige og personlige kompetencer. 

Det gælder om at fremhæve de helt rette kompetencer, som er relevante for lige netop dette job. Du skal egentlig med 2-3 ord beskrive dig selv, og hvad du kan i din jobtitel. Det er dog vigtigt, at overskriften til jobansøgningen er tro mod dig selv. Det vil sige, at du ikke skal lave en overskrift med “fart på”, hvis du selv er stille og introvert som person.

Det kan være en fordel at bruge en kombination af både dine personlige og faglige kompetencer for at gøre det mest nuanceret. Det er dog stadig vigtigt, at overskriften understøtter det, som man vil kunne forvente at læse i ansøgningen. 

Har du ikke helt styr på dine kompetencer?

Eksempler på overskrifter i forskellige stillingstyper

Nedenfor finder du nogle eksempler på overskrifter, som kan bruges til inspiration.

Kontorassistent

Overskrift i stillingsopslag:

Er du stærk på det administrative område - med øje for detaljer og flair for tal?

Overskrift i ansøgningen:

Erfaren, grundig og systematisk kontorassistent med styr på debet og kredit

Sælger

Overskrift i stillingsopslag:

Er du en stærk sælger, der samtidig er troværdig og fagligt kompetent? Og har du gennemslagskraft?

Overskrift i ansøgningen:

Tillidsskabende og handlekraftig sælger med flair for købmandskab 

Kok

Overskrift i stillingsopslag:

Forestil dig en fremtid, hvor du bidrager til fremstilling af det gode måltid med kreativitet og et bæredygtigt mindset.

Overskrift i ansøgningen:

Passioneret og kreativ kok, der får sæsonens råvarer, økologi og den gode smagsoplevelser til at gå op i en højere enhed.

gratis skabeloner til ansøgningen

Hos Ase kan du nemt downloade og anvende en af vores gratis skabeloner til din ansøgning - få samtidig 5 gode råd med på vejen til ansøgningen.

find dem her