Tips til dit CV-billede

Mange virksomheder foretrækker og efterspørger et billede på CV’et. Men det er, ifølge undersøgelser lavet af Jobindex, noget, der deler vandene. Det har i Danmark været et standardelement i CV’et i årtier, på trods af at det i mange andre lande ikke er udbredt. Billeder er uden tvivl med til at skabe troværdighed og styrke din profil, hvis altså billedet kvalitetsmæssigt følger trop med resten af dit skarpe CV.

Vi anbefaler altid, at du indsætter et billede i dit CV, medmindre andet er påtalt i stillingsbeskrivelsen. Her på siden kan du læse om fordelene ved at bruge billeder samt få gode råd til, hvilket billede du skal vælge.

Hvad er et CV-billede?

Et CV-billede er et velproduceret foto af ansøgeren, som typisk er placeret i det øverste højre eller venstre hjørne af CV’et, alt efter hvilken skabelon du bruger. Billedet, som er et supplement til dine øvrige oplysninger, er med til at styrke din profil. Sørg for kun at inkludere billedet en enkelt gang og ikke i din ansøgning.

 

Derfor skal du bruge billede i dit CV

Mennesker elsker og drages af billeder, og vi danner os hurtigt et indtryk ud fra personens visuelle fremtræden. Sørger du for at indsætte et skarpt billede af dig selv, kan der derfor være flere fordele at hente:

  • Dit CV-billede er med til at opbygge dit professionelle brand
  • Du kan skille dig ud blandt mange ansøgere
  • Du kan vise dine kompetencer og kreativitet 

Vidste du?
69% af arbejdsgivere bemærker billedet som det første i et CV.

- Ballisagers rekrutteringsanalyse 2020

 

Gode råd til dit CV-billede

Vi anbefaler, at du får taget et professionelt billede til din ansøgning og dit CV, sådan at du viser dig fra din professionelle side. Det betyder dog ikke, at du skal betale dyre domme for en professionel fotograf. Du kommer rigtig langt, hvis du har en telefon med et godt kamera. 

 

Et godt CV-billede er beskåret, så hele dit ansigt er synligt. Det behøver ikke være taget forfra, hvis ikke det er naturligt, men du skal kunne ses tydeligt. Sørg for, at billedet ser professionelt ud og er af nyere dato, så arbejdsgiveren kan genkende dig, hvis du bliver kaldt til samtale. 

 

Sådan tager du det perfekte CV-billede:

  • Undgå selfies. Få i stedet en partner eller ven til at tage billedet af dig.
  • Vær smilende og imødekommende på billedet.
  • Vælg en påklædning, der afspejler virksomhedens kultur.
  • Sæt dit kamera på portrætfunktion, og stil dig med god afstand foran en rolig baggrund. 
  • Tag billedet et sted, hvor der er naturligt lys - enten udenfor eller tæt på et vindue med dit ansigt mod lyset.

 

Brug for hjælp til at skrive CV og ansøgning?

Hos Ase er vi eksperter i at hjælpe jobansøgere i deres jobsøgningsproces, og vi har samlet meget af vores viden her på vores hjemmeside. Du kan derfor også finde gode råd til at skrive et skarpt CV og den gode ansøgning, så du kan blive kaldt til en jobsamtale ved drømmejobbet. 

Kontakt os for hjælp

Som medlem af Ase kan du få hjælp og rådgivning til din jobsøgningsproces. Vores dygtige konsulenter står klar ved telefonen, hvis du ønsker at høre mere. 

kontakt os nu