Sådan sikrer du dig din dagpengeret, når du afslutter uddannelse

Du har 14 dage til at sikre dig din dagpengeret, når du bliver færdig med en uddannelse, der er normeret til at vare 18 måneder eller mere.

Kan du i den kommende tid sætte punktum for studierne, skal du huske at kontakte os senest 14 dage efter din sidste eksamen.

For at sikre dig din dagpengeret som dimittend, skal du nemlig skriftligt ændre din status til nyuddannet i a-kassen. Det gør du ved at udfylde ”Erklæring om statusændring” (eller en dagpengeansøgning som nyuddannet).

Udfyld erklæring så hurtigt som muligt

Har du ikke allerede modtaget ”erklæring om statusændring” fra os, skal du kontakte os for at ændre status fra studerende til nyuddannet. Vi hjælper dig selvfølgelig med at få udfyldt erklæringen, hvis du har behov for det, så din dagpengeret er sikret.

Du skal også huske allerede på din første ledighedsdag at melde dig ledig på jobnet.dk.

Har du været medlem af Ase i mere end et år, kan du søge om dagpenge fra første ledighedsdag. Har du været medlem mindre end et år, kan du søge dagpenge efter en måneds karensperiode. 

 

Overskrider du fristen på 14 dage, kan du miste dagpengeretten

Det er super vigtigt, at du får sendt os din udfyldte ”Erklæring om statusændring” indenfor de første 14 dage som nyuddannet. Ellers kan du miste retten til dagpenge som nyuddannet, og du kan først få dagpenge, når du har været medlem af a-kassen i et år og samtidigt har haft fuldtidsarbejde i mindst ét år. Så træder du ikke direkte ud i nyt job, er 14-dages fristen altså økonomisk alfa og omega for dig

14-dages fristen økonomisk er alfa og omega for dig

Selv om du skulle være sikret arbejde, efter du er færdiguddannet, så er det alligevel en god idé at ændre din status til nyuddannet, idet du derved slipper for at skulle opfylde de almindelige indkomst- og anciennitetskrav, for at kunne få ret til dagpenge, hvis du skulle blive ledig.

Ring endelig til os på 7013 7013, hvis du er lige ved at blive færdig med din uddannelse.

 

Læs også mere om dine muligheder som nyuddannet i vores brochure "Nyuddannet":
Nyuddannet - Ase brochure

 

Bonusinfo: dagpengesatsen for nyuddannede

  • Hvis du søger om dagpenge som nyuddannet, får du 82 procent af den maksimale dagpengesats, hvis du har børn under 18 år. Det beløber sig til 15.868 kr. om måneden i 2022.

  • Har du ingen børn under 18, er satsen 71,5 procent af den maksimale sats. Det bliver p.t. til 13.836 kr. om måneden.

endnu ikke medlem?

bliv medlem